Derfor får tyskerne alltid solsengene

Ny studie avslører hvorfor de fleste andre alltid er for seint ute.

SOLSENGKAPRERE: Har du lagt merke til at det alltid er tyskerne som får solsengene først? Vel, det er en grunn til det. Foto: PantherMedia / Alex Bramwell
SOLSENGKAPRERE: Har du lagt merke til at det alltid er tyskerne som får solsengene først? Vel, det er en grunn til det. Foto: PantherMedia / Alex Bramwell Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hva er det med tyskerne? Og hvorfor får de alltid tak i solsengene først?

Dette fenomenet må ha irritert mange engelskmenn, for nå har det kommet en fersk studie på nettopp dette.

Det viser seg at briter sover i gjennomsnitt syv timer og 21 minutter hver natt. En tysker trenger derimot åtte minutter mindre søvn, noe som gir dem tid til å kapre solsengene, ifølge Daily Mails reiseside.

Les også: Her er det 50 prosent tyskere

«Snoozer» mer

At briter har lett for å trykke på «snooze»-knappen om morgenen, har selvsagt også noe å si. Tyskerne står nemlig opp på 15 minutter, klare til å legge håndkle på solsengen.

Studien, som ble utført på Ludwig-Maximilians universitet i München, har sett på søvnvanene til mer enn 70.000 tyskere. Ikke overraskende påvirker også vekt og alkoholkonsum hvor lenge folk sover.

Starter tidligere på jobb

Grunnen til at tyskere står tidligere opp, har nok også med det å gjøre at de begynner på jobb en halvtime tidligere enn britene. Og når de er på sydenferie så blir jo dette en fordel for dem, siden de er vant til dette «tidlige» livet.

Moralen er altså, stå tidligere opp hvis du ønsker en solseng.

Les også: Dette er de verste turistene - er du enig?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer