Pant:

Derfor kan den ikke pantes

Handler du øl på taxfree er det slett ikke sikkert du får pante den.

KUN RESIRKULERING: Ølboksene som ble kjøp på taxfree i ankomsthallen på Gardermoen manglet en viktig detalj. Foto: Elisabeth Dalseg
KUN RESIRKULERING: Ølboksene som ble kjøp på taxfree i ankomsthallen på Gardermoen manglet en viktig detalj. Foto: Elisabeth Dalseg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

En tur innom taxfreebutikken på flyplassen er et kjært rituale for mange reisende. Kvoten har blitt noe innskrenket de siste åra, men inntil videre kan du ta med deg både alkohol og tobakk til en redusert pris både ut og inn av landet.

For å tilpasse seg kvoten, har enkelte taxfreevarer en litt annen størrelse enn på Vinmonopolet, og de har gjerne et litt annet utseende. Boksen med Aass, som et familiemedlem tok med seg fra Gardermoen, hadde riktig størrelse, men manglet en viktig detalj: Pantemerket.

- Vi har bokser uten pantemerke og med egen strekkode på Taxfree. Det er strekkoden automatene skanner for utbetaling, sier Leif Eliassen, merkevareansvarlig i Aass.

Årsaken til at det produseres to typer emballasje er at boksene med pantelogo på koster mer enn de uten, noe du også vil se på sluttsummen på kvitteringen.

Dette gjelder også på ferjer til og fra utlandet og deres Taxfree utsalg.

Ifølge Håkon Dagestad, kommunikasjonsdirektør i Travel Retail Norway, som driver taxfreebutikkene på Gardermoen, er det vanlig å selge ølbokser uten pant på taxfree før avgang, og med pantemerke ved ankomst.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer