Lugar på danskebåten?

Derfor kan det lønne seg å velge en dyrere lugar

Vi har testet DFDS' Commodore class - som faktisk kan lønne seg for enkelte passasjerer.

STØRRE, MEN DYRERE: Det trenger ikke å koste mer totalt å velge en dyrere lugar. Foto: Kristin Sørdal
STØRRE, MEN DYRERE: Det trenger ikke å koste mer totalt å velge en dyrere lugar. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du lysten på en tur med danskebåten, men vegrer deg fordi lugarene er litt trange - og de oppgraderte lugarene er dyre?

Avhengig av hva du vil betale ekstra for om bord, kan det faktisk lønne seg å velge en dyrere lugar i den såkalte Commodore Class om du skal ta danskebåten til DFDS mellom Oslo og København.

Men det avhenger av følgende to faktorer.

Så mye koster det å velge dyrt mot billig

Vi har sammenlignet priser på en rimelig 2-sengs lugar med underkøyer og havutsikt, med en Commodore Class lugar med havutsikt, inkludert WiFi for to personer og frokost på egen frokostbuffet på en enkel overfart fra Oslo til København.

Den rimeligste varianten koster 968 kroner for to personer, mens Commodore Class-lugaren koster 1.618 kroner. Du kan få enda rimeligere lugarer for to personer, men da uten vindu. Vi har derfor gjort sammenlikningen med en rimelig lugar som har havutsikt.

Dersom du kjøper lugar kun for å ha et sted å sove og oppholde deg på, er det uten tvil mest å spare på å velge det rimeligste alternativet.

Men - dersom du ønsker både å surfe på mobilen på turen og spise frokost - og kanskje ta deg et lite glass vin, sparer du faktisk på å velge den dyreste lugaren.

Og det gir deg en lugar med langt større plass. Lenger nede i artikkelen kan du se regnestykket på å velge billig mot dyr lugar, med de samme tingene inkludert.

God plass og WiFi

Store vinduer gir mye lys og lite klaustrofobi. Foto: Kristin Sørdal
Store vinduer gir mye lys og lite klaustrofobi. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Bruker du mye WiFi, er dette inkludert i prisen til Commodore Class-lugaren. Foto: Kristin Sørdal
Bruker du mye WiFi, er dette inkludert i prisen til Commodore Class-lugaren. Foto: Kristin Sørdal Vis mer
Vann og sprudlevann - inkludert i prisen. Foto: Kristin Sørdal
Vann og sprudlevann - inkludert i prisen. Foto: Kristin Sørdal Vis mer

En stor fordel ved å velge den dyreste lugaren, er uten tvil størrelsen på lugaren:

Du får en romslig lugar som minner om et lite dobbeltrom på hotell, med to store vinduer med havutsikt, som gjør lugaren lys og hyggelig. I stedet for to underkøyer er det her en behagelig dobbeltseng. Badet derimot, er lite og trangt, som på de andre lugarene - men du får såpe, sjampo og bodylotion.

Surfer du en del på mobilen, kan det som kjent være smart å betale for WiFi om du vil unngå skyhøye mobilregninger - noe mange har brent seg på opp gjennom årene.

Med den dyreste lugaren er det inkludert WiFi på hele båten i løpet av hele reisen. Skal to personer kjøpe dette som et tillegg når du velger rimelig lugar, kommer det på 120 danske kroner per person, som tilsvarer 156,50 norske kroner med dagens kurs - altså totalt 313 kroner.

Badet er som i andre lugarer - trangt.
Badet er som i andre lugarer - trangt. Vis mer
Du får egne såper. Begge foto: Kristin Sørdal
Du får egne såper. Begge foto: Kristin Sørdal Vis mer

Glad i en god frokost?

En annen god grunn til å gå for det dyreste alternativet, er frokosten - hvis du uansett har tenkt å betale ekstra for båtens frokostbuffet.

Betaler du for frokostbuffet på nett når du bestiller danskebåt-billettene, koster denne 149 norske kroner per person - altså 298 kroner totalt. Reiser du på Commodore Class, er frokost inkludert - og servert på en egen restaurant.

Selv om frokostbuffeten du kan kjøpe som tillegg absolutt er godkjent, med et greit utvalg varme retter, brød, pålegg og frukt, er definitivt Commodore Class-frokosten et godt hakk bedre:

Større utvalg og bedre presentasjon.
Større utvalg og bedre presentasjon. Vis mer
Roligere lokaler. Begge foto: Berit B. Njarga
Roligere lokaler. Begge foto: Berit B. Njarga Vis mer

Her får du et større utvalg mat som er presentert på en mer innbydende måte, og du sitter i egne lokaler som er langt roligere enn den store buffetrestauranten.

Så mye betaler du totalt

Commodore Class-lugaren koster altså 1.618 kroner fra Oslo til København.

Skal du ha en rimeligere lugar med vindu, og betale for WiFi, frokost og to små flasker musserende, som også er inkludert i Commodore Class-prisen, får du følgende regnestykke:

  • 2-sengs med underkøyer og havutsikt: 968 kroner
  • 24 timer WiFi: 156,50 kr x 2 = 313 kroner
  • Frokostbuffet: 149x2 kr = 298
  • 2 Bottega Gold* 20 cl fra taxfree-butikken: 65 kr x 2 = 130 kroner

Totalt kommer dette på 1.709 kroner - altså 91 kroner mer enn å velge det i utgangspunktet dyreste alternativet. Om du ikke er så lysten på boblevinen, men ville ha betalt både for WiFi og frokost, koster oppgraderingen i praksis 39 kroner, som da både gir større lugar og finere frokost.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer