Designhotell i København

Ettåringen Hotel Skt. Petri blir fra årsskiftet medlem av kjeden Design Hotels, som eneste danske og fjerde skandinav. Og så er det litt norsk også ...

Publisert
Sist oppdatert

Design Hotels er en kjede med 120 hoteller i 37 land, hvor hotellene kjennetegnes ved sitt unike design og spesielle gjesteopplevelse. Hotel Skt. Petri åpnet 8. juli 2003 og er et femstjerners designhotel beliggende Københavns gamle latinerkvarter. Bladet Condé Nast Traveler nevnte også hotellet som et av de 100 beste nye hoteller i verden, i en kåring i mai i år.

Vi tillater oss å kalle det litt norsk, da det er nordmannen Asmund Haare som fikk ideen til hotellet, og det er også han som står bak hotellet i dag.

Hotellet

Skt. Petri ligger i et funkisbygg som tidligere tjente som varehus. I dag er det ikke utstillingsdukker og kassaapparater som bebor bygningen, men spesialdesignede sofaer, barstoler osv. Hotellet har 268 rom, hvorav 50 med terrasse og fem med balkong. I helg får du dobbeltrom fra 1.495 danske kroner, cirka 1.690 norske.

Skandinaver i samme selskap

Tre svenske hoteller er også med i det gode selskap av designhoteller:

  • Elite Plaza Hotel i Göteborg
  • Hotel j, Stockholm
  • Nordic Light Hotel, Stockholm

>> Klikk her for å se bilder fra hotellet

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer