- Desperate etter hjelp

Flere er usikre på hva forsikringen dekker.

BRANN: Hellas er rammet av kraftige skogbranner. Foto: NTB
BRANN: Hellas er rammet av kraftige skogbranner. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Vi opplever kunder som er desperate etter hjelp akkurat nå. De har ikke tilgang til bagasjen sin, de mangler til utgifter knyttet til evakuering hjem til Norge eller til nærmeste tilfluktsted. Vi forsøker å hjelpe så godt vi kan, sier Anette Grønby Rein, som er kommunikasjonssjef i Fremtind, forsikringsselskapet til SpareBank 1 og DNB i en pressemelding tirsdag morgen.

Flere kunder er usikre på hva reiseforsikringen dekker.

- Blir du evakuert, dekker reiseforsikringen innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker med inntil 5000 kroner per person frem til du får tilgang til bagasjen din. Da må du huske å ta vare på kvitteringer og øvrig dokumentasjon. Reiseforsikringen dekker også nødvendige medisiner dersom du ikke får med deg dette ved evakuering, sier Rein.

De legger til at det er turoperatøren som har ansvar for å hjelpe med overnatting ved evakuering.

Avbestilling dekkes heller ikke av reiseforsikring med mindre det utstedes reiseråd. Noe som ikke er tilfelle per nå.

- Utenriksdepartementet gir offisielle reiseråd når det anses å være grunn til og råde nordmenn fra å reise til et bestemt land, område eller region, eller til å forlate stedet. Årsaken er vanligvis krig, krigslignende tilstand eller andre former for uroligheter som etter en samlet vurdering av sikkerhetsrisikoen tilsier at norske borgere ikke bør reise til stedet eller oppholde seg der, forklarer UD på sine nettsider.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer