Desperate nordmenn jakter på været

Forrige helg gikk nettjenester ned.

Yr gikk ned i helgen, og værtjenestene er ikke de eneste som merker pågangen fra desperate nordmenn. Foto: Stine Okkelmo
Yr gikk ned i helgen, og værtjenestene er ikke de eneste som merker pågangen fra desperate nordmenn. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Feriefolket skaper nettkaos i jakten på godvær. Når forsidene på avisene fylles av regn, flom og dårlige værutsikter, melder desperasjonen seg i de tusen hjem og hytter. Dette merkes også på nett.

Forrige lørdag gikk nettjenesten yr.no rett og slett ned. De skriver på sine egne nettsider om eksplosiv trafikk som har ført til driftsproblemer. Dette rammet særlig mobilsidene og iPhone-/Android-applikasjonene.

Les mer: Hvorfor viser Yr feil vær akkurat nå?

Mest søkt ...

Og trykket Yr opplever, finner gjenklang i søkelistene hos søkeaktøren Kvasir. Topplistene for uke 27 bærer et umiskjennelig feriedesperat preg.

På andreplass ligger Yr, kun slått av søk etter Facebook, mens konkurrenten Storm ligger på fjerde - og er på tur opp. Norwegian ligger allerede på niende, og stiger, mens Ving, Apollo og SAS følger på 16., 21. og 22.-plass. Litt bak følger Star Tour, Color Line og søk etter "kart Sverige". Alle innenfor topp 40.

Finnes ikke dårlig vær, bare dårlige regnklær?

Også turoperatørene merker stor pågang

Jason Eckhoff i Restplass.no melder om sommersalg som ligger 40 prosent høyere enn fjorårets.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer