Det aller kuleste minuttet

Gunhild kastet seg ut i det, og angrer ikke.

Gunhild Smedås oppfylte drømmen sin i ferien. Foto: Marat Leiras
Gunhild Smedås oppfylte drømmen sin i ferien. Foto: Marat Leiras Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

- Det var en syk følelse å falle fritt i 60 sekunder.

Det sier Gunhild Smedås, en kollega i Aller Internetts it-avdeling. Hun og samboeren var på ferie i Florida i sommer, og siden Gunhild lenge hadde hatt lyst til å hoppe i fallskjerm, lot hun ikke sjansen gå fra seg.

- Det var utrolig kult. Jeg hadde et hopp på cirka åtte minutter - ett minutt i fritt fall, og rundt syv minutter sveving etter at fallskjermen hadde løst seg ut.

Med seg hjem fikk Gunhild bilder og video av hoppet sitt. Her ser vi hele turen, fra før hun går ombord i flyet, til hun lander. Se videoen lenger ned i saken.

Sjekk ut dette strikkhoppet på 216 meter...

- Var du nervøs da du satt i flyet og ventet på å hoppe ut?

- Litt, men jeg følte meg trygg. Jeg hoppet jo tandem, så jeg trengte ikke gjøre noe annet enn å nyte det. Det eneste som var ubehagelig, var at jeg fikk dotter i ørene.

Fra 14.000 fots høyde, cirka 4.200 meter over bakken, kaster fallsjerminstruktøren seg ut av flyet med Gunhild hengende foran.

- Det var fantastisk. Vi hoppet ut over De Land, en knapp times kjøring nørdøst for Orlando, så vi hadde utsikt til østkysten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer