Det beste av Skandinavia

Om du er ute etter badeliv, shopping eller naturopplevelser: Her er lesernes tips til skandinaviske ferieopplevelser.

Publisert
Sist oppdatert

Tipsene er hentet fra Reiseguiden på DinSide Reise. Reiseguiden er et forum for dere lesere, hvor dere kan karaktersette reisemål og skrive egne innlegg og artikler om steder verden rundt. Per i dag er det registrert rundt 850 innlegg og artikler, og drøye 14.000 karaktervurderinger.

Klikk her for å komme til Reiseguiden, hvor du kan lese og skrive innlegg og gi dine vurderinger.

Danmark, Sverige og Norge – hva sier leserne om våre nærmeste ferieland? Skroll ned for mer.

Badeliv på Bornholm.
Foto: Anna Jakobsen
Badeliv på Bornholm.
Foto: Anna Jakobsen Vis mer


I Danmark er det Bornholm som får skryt, og det til gangs mye skryt. Dette er hva Jan Ove skriver:

  «Etter å ha vært nær sagt overalt i Danmark, hver sommer siden tidlig på 60- tallet, valgte vi Bornholm i år 2000. Balka Strand het hotellet, med små rom og sur betjening, men det skulle ikke få ødelegge ferien vår. Stranden var nydelig, kort avstand til koselige småbyer, og 15 minutter til nærmeste silderøgeri. Har dere ikke smakt den berømte Bornholmsilden, pakket i matpapir, lunken, fettet renner, en Gammel Dansk og en bajer ... ÅÅÅÅ men livet er dejlig!!!! Få med dere de mange antikkutsalgene, og loppemarkeder. Sannsynligvis det billigste stedet i Danmark. Min yngste sønn hadde kjøpt piano til 50 kroner hadde vi hatt plass i bilen, og det var spillbart!! Bornholm, I love you ...»

Norske øyopplevelser

Fra danske til norske øyopplevelser. Trine anbefaler Justøya på det sterkeste:

  «Jeg kom til Brekkestø, der var turister overalt. Men denne skjønne plass gav ro. Brekkestø er havnen nede på ei øy som heter Justøya. Herlig, med koselige og hjelpsomme fastboende. Skjærgårdene i seg selv er en opplevelse, den friske luften, og måkeskrik. Himmelen for en som kommer fra en bråkete by. På Justøya er det to steder som utpeker seg når det gjelder å bo. Først er det Justøy Camping. Og så er det Brekkekjær, her kan du leie hytter, eller leiligheter. Det er mye å se på øya, hvis du får med deg en fastboende til å vise deg rundt. Du kan også ta deg en tur i skjærgården. Atmosfæren på brygga om kvelden var herlig, her er det ikke vanskelig å møte nye mennesker og bli kjent med nye folk. Dette er Sørlandets perle, og jeg anbefaler å dra hit på det sterkeste. God tur! »

Ifølge innleggene i Reiseguiden, har Norge mange besøksverdige byer og steder. Fra artiklenes titler kan vi se at vi finner alt fra Norges paradis i Arendal, idyll i Lillesand, yrende uteliv i Oslo, sommeropplevelser i Sørumsand, Norges perle i Ure og ikke minst: Norges vakreste by i Trondheim.

Dette er hva Sara skriver om Trondheim:

  «Som utflytta trønder har jeg vært masse i Trondheim de siste årene. Dette er utvilsomt en av Norges vakreste byer. Spesielt om sommeren når man kan sitte på utekafé .Da anbefales Nedre Elvehavn og kafeene der. Kjempekoselig, og med masse folk. Det er nok av shoppingsenter, blant annet Mercur, Byhaven og Trondheim Torg i midt byen og City Syd på Tiller cirka 15 min. utenfor Trondheim sentrum. Severdigheter som Nidarosdomen, Stiftsgården, Tyholttårnet (Egon restaurant på toppen av tårnet med utsikt over hele byen!!) og Munkholmen er noe av det man bør få med seg. GOD TUR!!»

Shopping og uteliv i Sverige

Sara reklamerer for gode shoppingmuligheter i Trondheim, men er du ute etter de gunstige kjøpene ser det ut til at du heller bør sette kursen mot Sverige. Göteborg er et godt alternativ, ifølge Jørn Terje:

  «Hvordan kan en familie med begrenset lommebok tillate seg utskeielser for hele familien uten å oppleve økonomisk ruin etter ferien? Sett nesen mot Göteborg ! Titusenvis av nordmenn reiser videre fra Landvetter flyplass i Göteborgž og sparer tusenvis av fjelldollar (NOK) på å betale reisen i svenske slotty (SEK). Men hvorfor reise videre? Göteborg kan by på shopping og restaurantbesøk av høy klasse. Har man barn, er Liseberg et populært besøk (om sommeren). Tar man et helgebesøk til Göteborg tilbyr mange hoteller "pakker" som er meget gunstige. Et eksempel: For 1.195 svenske slotty (ca. 950 NOK) får man et familierom på det fasjonable designhotellet Elite Plaza. På hotellet finnes også restauranten Svea Hoff, som kan anbefales. Prisen er inkl. frokost og billetter til Liseberg for hele familien ! På hjemreisen kan man bedrive litt harry-handel som motvekt til stilfulle dager på Elite Plaza. God tur.»

Er det fart og spenning nattetider du er ute etter, er Göteborg imidlertid ikke stedet. Se hva Rune skriver:

  «Ikkeeksisterende natteliv. Nattklubber som stenger kl 0100. Dyrt. Utestedene, puber etc. ligger veldig spredt. På sommeren er byen nesten død. Bortsett fra Liseberg.»

For festlige opplevelser bør du kanskje heller prøve Strömstad? Dag har i alle fall gode erfaringer med byen nær norskegrensa:

  «Strömstad er et meget bra båtsted, med masser av trivelige boys and babes fra inn- og utland! Har vært der på mange skjærgårdsfester m/grilling, drikke og masse livsfylte ungdommer. Liten koselig by ikke langt fra Norges grense, heller ikke så langt til Göteborg! "!!!Mai-august!!!" Bør prøves :) Sept.-april(!!!NOT!!!).»

Klikk her for å komme til Reiseguiden og skrive innlegg og gi dine vurderinger.

Ut å reise?


Vi har hjelpemidlene som gjør reiseplanleggingen lettere:
 • Billige reiser: Let opp de billigste charterreisene med vår restplassliste. Du kan også få restplassvarsling til din mobiltelefon, les mer om dette her.
 • Lesernes reisetips og meninger: Les drøye 700 artikler og nesten 10.000 vurderinger av reisemål verden rundt – og skriv inn dine tips og reiseskildringer.
 • Vrien valuta? La valutakalkulatoren gjøre de vriene regnestykkene for deg.
 • Når er skoleferien? Sjekk når barna har ferie, eller hvilke perioder du uten barn bør ligge unna for å unngå pristoppene.


 • Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer