Det beste med Bergen

Se hva svenskene anbefales å gjøre når de er i Vestlandets hovedstad. Les også DinSides tips, og bidra med dine egne.

Panorama fra Bryggen i Bergen.        Foto: Gerd A.T. Mueller
Panorama fra Bryggen i Bergen. Foto: Gerd A.T. Mueller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bergen er innfallsporten til Fjord-Norge, og dermed får den besøk av veldig mange turister. Og Bergen er en flott by. Den har en vakker beliggenhet mellom syv fjell og ved fjorden. Dette er kanskje noe vi nordmenn glemmer, siden det finnes andre steder som har enda mer spektakulær beliggenhet her til lands. Men for utlendinger er Bergen eksotisk også på denne måten.

Nylig publiserte den svenske avisen Expressen en artikkel med tips til hva svenskene bør gjøre når de er i Bergen.

De foreslår blant annet å ta et tandemhopp med paraglider fra Ulriken, ta en øl på Bryggen (selv om de advarer om turistpriser) eller Naboen, ta Fløybanen opp og gå Fjellveien ned, stikke innom baren Folk og Røvere, spise på sjømatrestauranten Cornelius, eller velge budsjettalternativet og kjøpe pølse fra pølseboden Trekroneren (Kong Oscars gate 1) .

Alle fine alternativer. Artikkelen har selvsagt også nevnt Akvariet, Fisketorget, trehussafari i Ytre Markeveien og vandreturer i De syv fjell.

Bergensernes egne tips

Siden DinSide faktisk har to vaskekte bergensere i redaksjonen, og et par som har studert der, spurte vi dem om de hadde noen ytterligere tips å komme med.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer