Det blir ingen togstreik

Partene er blitt enige. Det blir ikke streik i Bane Nor

MEKLER PÅ OVERTID: 101 ansatte i Bane Nor kan bli tatt ut i streik i løpet av tirsdag. Foto: NTB scanpix
MEKLER PÅ OVERTID: 101 ansatte i Bane Nor kan bli tatt ut i streik i løpet av tirsdag. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OPPDATERT: Meklingen mellom Delta/YS Spekter og Bane Nor/Spekter førte fram til slutt. Det betyr at det ikke blir streik i denne omgang.

Her er saken slik den ble publisert i morges:

Bane Nor opplyser at meklingen fortsatt pågår i morgentimene tirsdag, i skrivende stund 9 timer på overtid.

Dagbladets påskeguide 2018

Dagbladets
påskeguide
2018

Alt om påske

Dersom partene ikke blir enige, vil 101 ansatte i Bane Nor gå ut i streik i løpet av tirsdag. Streiken vil ramme Gjøvikbanen, Kongsvingerbanen og stasjoner i Trøndelag, opplyser Bane Nor, som opplyser at en eventuell streik vil få følgende konsekvenser for persontrafikken:

  • Gjøvikbanen må stenges helt enkelte dager. Første stengning på strekningen Gjøvik-Oslo S blir tirsdag 27. februar fra kl. 06.30-14.00.
  • Også trafikken på Kongsvingerbanen blir berørt enkelte dager. Foreløpig er ikke datoene bestemt.
  • Enkelte datoer vil stasjoner i Trondheimsområdet ha redusert bemanning eller være stengt. Dette gjelder stasjonene Trondheim S, Støren, Hell og Kopperå. Trafikken på Rørosbanen, Dovrebanen og Meråkerbanen vil bli berørt av dette.
  • Signalberedskapen i Trondheim tas ut i streik. Dette medfører at trafikken kan rammes hvis det oppstår feil som ikke kan rettes på grunn av streiken. Dette gjelder strekningene Oppdal-Steinkjer, Røros-Støren og Meråkerbanen.
  • Flytoget går i utgangspunktet som normalt.

Også godstog på de aktuelle strekningene vil bli rammet.

Det er Norsk Jernbaneforbund, Norsk Lokomotivmannsforbund og Delta som representerer de ansatte i Bane Nor, og som mekler med arbeidsgiverforeningen Spekter.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer