Det er dejlig å være norsk i Danmark ...

... men kjøp maten med deg hjemmefra. Danske dagligvarer er dyrere enn både norske, svenske og fra fem andre europeiske land.

Publisert
Sist oppdatert

Det er det svenske nyhetsbyrået TT Spektra som for 30. året på rad har gjennomført en pristest på matvarer i åtte europeiske land.

Landene som er med i testen, er Norge, Sverige, Danmark, Finland, Tyskland, Frankrike, England og Nederland.

Danmark er altså det dyreste landet i sammenlikningen, etter Norge på en nest-siste-plass. Som mange ivrige harryhandlere kan merke seg, er Sverige billigste land i testen.

Les også: Harryhandelen blir dyrere

15 dagligvarer

Matvarekurven i pristesten består av 15 typiske dagligvarer som kjøpes til normalpris i begynnelsen av oktober. Varene er identiske hvert år hva gjelder merke, pakkestørrelse, fettinnhold osv. Slik kan undersøkelsen også si noe om prisutviklingen i løpet av årene, i tillegg til å gi svar på hvilke land som er dyrest eller billigst i pris.

Som du kan se av tabellen under, har Sverige den desidert rimeligste handlekurven. Der betaler du 607 svenske kroner (517,74 NOK) for samme varer som du i Norge må ut med 895,51 SEK for (763,83 NOK), og 902,59 SEK (769,85 NOK) i Danmark.

Men i februar blir maten dyrere

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer