Det er her du bør være nå

Vi sjekket stemningen på Hovefestivalen.

Publisert
Sist oppdatert

Vi liker ikke telt, vi liker ikke gjørme, vi liker ikke økologisk mat, vi liker ikke utedasser og vi liker ikke å bli skitne på skoa.

Derfor valgte vi å torturere oss selv med å sitte på buss i fire og en halv time, være på Hovefestivalen i åtte timer, og deretter hoppe rett i en bil for å kjøre tilbake til Oslo. Når vi tenker oss om, kunne telt kanskje vært en bedre løsning?

Vi moret oss i hvertfall med historier fra Cosmo kvelden før, der John Carew og Jon Christian Elden desperat prøvde å hilse på Jay-Z, og ikke fikk lov.

Se bildene fra Hove

Hoves teltcamp. Litt grønnere gress her i år enn i fjor - foreløpig. Foto: Thomas Marynowski
Hoves teltcamp. Litt grønnere gress her i år enn i fjor - foreløpig. Foto: Thomas Marynowski Vis mer


Organisatorisk sett er årets Hove en enda verre katastrofe enn i fjor. Ingen vet noenting. Ingen skjønner noenting. Våre bekjente med artistpass, akkreditering og hotellrom blir sendt frem og tilbake mellom komplett ignorante Hove-frivillige.

Platespillerne mangler der hvor hip-hop-baren skal være, og taket detter sammen i vindkast. Vi står i kø i to timer, og blir oppringt fra andre som står i kø andre steder. Vi blir tvunget til å vandre rundt hele den illeluktende campen for å komme oss inn på området i det hele tatt. Hove er helt sikkert moro for alle de som er ute etter en festivalopplevelse, men for de som har en jobb å gjøre? Ikke spesielt.

Men nå som vi har fått klaginga ut av verden, dette er jo moro. Det er Jay-Z. Det er finere vær enn forventet. Det er fullt av venner og bekjente, smilende fjes som gleder seg til tidenes største hip-hop-opplevelse på norsk jord. Og faktisk den største konserten på Hove i år – og sikkert i fjor også. Selv om Santogold avlyste og vi måtte leve med en temmelig forutsigbar erstatning i form av Ken Ring og Saigon. Hei, vi så dere i Oslo for en uke siden!

DJ Ross og Philip er blant de fornøyde festivalgjestene. Foto: Thomas Marynovski
DJ Ross og Philip er blant de fornøyde festivalgjestene. Foto: Thomas Marynovski Vis mer


Bedre andreinntrykk

Litt trist var det at på grunn av køproblemer gikk vi glipp av stjerneskuddet Name, som vi har heiet på en stund nå, og som hadde æren av å være en av de første artistene som spilte på Hove i år, men i stedet fikk vi tid til å utforske litt. Og fant ut at mat-tilbudet er for eksempel en god del bedre enn i fjor. At selve festivalområdet er faktisk ganske hyggelig å bevege seg rundt i.

Så, vi minglet og småpratet oss gjennom de mange timene, brukte alt for mye penger på øl (men fant ut at backstage-ølbongene også fungerte ute på festivalområdet, takket være uvitende frivillige), og plutselig var det klart for selveste Jay-Z. Det var ikke annet å gjøre en å innta plass. Spenningen steg.

Se bildene fra Hove

- Hova is here

Og, profesjonelt nok, bare minutter etter annonsert spilletid viste storskjermen en elegant BMW rullende inntil scenen, og det var klart med vårt første møte med legenden fra Marcy Projects i Brooklyn. Publikum hylte og danset (og det var ikke rent få tårer å spore i øyekroker her og der heller), og Hova leverte et tett show der han bød på smakebiter fra sine etterhvert ganske så mange album. Litt synd at sidekicken Memphis Bleek bare dukket opp under en låt, det var også et par sanger vi savnet, men alt i alt blir det for dumt å kritisere Jays opptreden – han vet selv at han ikke kan tilfredsstille alle, og utvalget vi ble servert er det uansett lite å utsette på. Og med litt politikk, litt unødvendige firerier til norsk publikum, litt selvskryt, ble kvelden komplett uansett. Definitivt en klassisk opplevelse, en som bli vanskelig for Hove å toppe neste år. Men – det samme sa vi i fjor også!

Etter konserten bar det til den såkalte hip hop-baren for å si farvel til festivalen for i år, og videre til parkeringsplassen og bilen. Mens alle andre dro ned på Jay-Z-etterfesten arrangert av våre gode venner i Juicy – vi forventer rapport derfra på Rå på lørdag.

Fortsatt festmulighet

Hove fortsetter naturligvis resten av uka, og det er fremdeles store navn igjen: dyktige Lupe Fiasco, kontroversielle Babyshambles og eksperimentelle Beck, samt legender som Bad Religion, Dimmu Borgir og Hellacopters er sikkert mer en grunn nok til å bli igjen de dagene som gjenstår.

Og, ja, vårt medfødte negative verdensbilde til tross, vi koste oss i løpet av de timene vi var på Hove, vi var vitne til en av tidenes beste hip-hop-konserter (selv om ”han var bedre i Glasgow” i følge våre venner fra NRK Lydverket), og ja – vi er spent på hva folkene bak klarer å trylle frem til neste år. Men fiks oss hotell neste gang, ok?

Se bildene fra Hove

Fakta:
Det er fortsatt ledige billetter til Hovefestivalen. Dagspass til torsdag og fredag koster 695 kroner per dag.

På nett: Hovefestivalen

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer