Det er hit du skal dra nå

Lyst på en tur til London? Det er nå du bør dra, for nå koster pundet veldig lite.

Publisert
Sist oppdatert

I skrivende stund koster et britisk pund 9,85 kroner. Det er rekordlav kurs. Ikke siden 1997 har prisen for et britisk pund bikket under ti kroner.

Det betyr at du får mye mer for pengene nå enn på mange år, dersom du legger ferien til London, og selvsagt også Storbritannia forøvrig.

Du betaler mindre for overnattingen, eller får et bedre hotell for en lavere pris enn før. Det er billigere for deg å gå ut og spise, og - ikke minst - du kan shoppe til langt hyggeligere priser.

Her er noen tips til Londonturen:

Stilig overnatting til en OK pris. Foto: New Linden Hotel
Stilig overnatting til en OK pris. Foto: New Linden Hotel Vis mer


Bo billig, men stilig

Hoxton Hotel ligger i trendy Hoxton øst i London, og er et moderne, men rimelig hotell. Det ligger ikke midt i shoppingsentrum, men dit kommer du enkelt med undergrunnen eller bussen. Her koster et dobbeltrom fra 59 pund, cirka 590 kroner. Se bilder fra hotellet her.

New Linden Hotel ligger i Notting Hill, og er et ganske nytt og lekkert hotell. De 51 rommene er alle innredet forskjellig. Her får du et dobbeltrom fra 99 pund, cirka 990 kroner.

Twenty Nevern Square tilbyr billig overnatting i dekadente, moderne rom. Her koster dobbeltrommet 99 pund, cirka 990 kroner, men bor du her fredag til mandag, betaler du bare 90 pund per natt, cirka 900 kroner.

Flere billige hoteller finner du i disse artiklene: Billige og bra Londonhotell og London - fem billige hotell

Foto: Seven Dials
Foto: Seven Dials Vis mer


Hot shopping

Topshop ved Oxford Circus er obligatorisk for den som skal handle klær, og ikke har det største budsjettet. Her koster en silkekjole 50 pund, rundt 500 kroner, mens en solkjole koster 28 pund, cirka 280 kroner. Hos Topman i etasjen over, kan gutta finne sommerdress i bomull for 120 pund, cirka 1.200 kroner.

Med en kurs på 12 kroner for pundet, kan det sies at Reiss blir litt dyrt for kvaliteten du får. Men nå som pundet er nede i ti kroner, kan det sikkert forsvares å betale 145 pund, cirka 1.450 kroner, for en pen sommerkjole til 17. mai.

Trenger du noe nytt til huset? Hos John Lewis selges alt du kan ønske deg av gardiner, sengetøy, putetrekk, bestikk, servise, glass, osv. Bare husk at du skal få med deg sakene hjem igjen!

Les også: Designkupp i London

Populære spisesteder

Fransk gourmet til hyggelige priser hos Galvin. Foto: Galvin restaurants
Fransk gourmet til hyggelige priser hos Galvin. Foto: Galvin restaurants Vis mer


Yauatcha ligger midt i Soho, og er noe så spennende som en kinesisk dim sum-restaurant med michelinstjerne. Dim sum er den kinesiske versjonen av tapas, altså småretter. En kveld her med mat og drikke koster cirka 40 pund, rundt 400 kroner.

Galvin i Baker Street er en fransk bistro som har fått mye skryt. Så har også de to brødrekokkene Galvin, som eier stedet, begge fått michelinstjerner på restaurantene de har jobbet tidligere. Her får du en treretters middag til 17,50 pund, cirka 175 kroner, men da må du komme mellom 18 og 19.

Wahaca er hot i ordets rette forstand. Her serveres ekte meksikansk mat - ikke texmexvarianten mange tror er meksikansk. Prisene er veldig hyggelige. En quesedilla med marinert kylling koster 3,60 pund, cirka 36 kroner, mens en burrito med svinekjøtt koster seks pund, cirka 60 kroner. Restauranten ligger i Covent Garden.

Glad i meksikansk mat? Les Sterke saker i Mexico

Billige flybilletter

Det er stor konkurranse om londonpassasjerene, noe som gjør at det ikke er så vanskelig å finne billige flybilletter. Både SAS, British Airways, Norwegian og Sterling flyr fra Oslo til London, mens Ryanair flyr fra Haugesund og Torp til London. Norwegian har nylig åpnet direkterute fra Rygge. Fra Bergen og Stavanger flyr Norwegian og SAS. SAS flyr også fra Ålesund, mens Norwegian har direkteruter fra Trondheim og Tromsø.


Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer