Å gi en reise i julegave

Det er ikke angrerett ved kjøp av reiser

Mange planlegger å gi bort en reise i julegave i år, men det er viktig å vite om rettighetene du har som giver og mottaker.

REISESJEKKEN: Det er lurt å sjekke kontaktinformasjonen til forhandleren, vilkårene og avtalene som gjeder for handelen, samt bruke kredittkort dersom du planlegger å gi bort en reise i julegave. Fotomontasje: Per Ervland
REISESJEKKEN: Det er lurt å sjekke kontaktinformasjonen til forhandleren, vilkårene og avtalene som gjeder for handelen, samt bruke kredittkort dersom du planlegger å gi bort en reise i julegave. Fotomontasje: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Juleprognosene til Virke viser at 33 prosent av landets befolkning ønsker å gi en reise i julegave i år.

Det siste året opplyser én av ti at de har mottatt en reise som gave.

- Vi vet at tid er et knapphetsgode for mange, og det å gi bort en reise kan være en måte å kombinere en gave og samvær. Dette kan bli verdsatt av både giver og mottaker, sier Sverre McSeveny-Årli, direktør for reise utland i Virke.

Antallet som mottar og gir reiser i gave har holdt seg veldig stabilt de siste årene, på henholdsvis rundt 10 og 30 prosent.

Lurt å velge pakkereise

Virke har inntrykk av at mange kjøper reisegavekort på pakkereiser, da det gir en helhetlig opplevelse med reise, opphold og kanskje et arrangement.

- Reisende vil alltid være best beskyttet ved en pakkereise, siden arrangøren vil være ansvarlig for hele reisen og dens innhold om problemer først skulle oppstå, sier McSeveny-Årli.

Dette understreker også Forbrukerrådet. Det er viktig å huske at det ikke er angrerett ved kjøp av reiser. Unntaket er om du har kjøpt en pakkereise, som gjør det mulig å avbestille.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer