Beste solkrem 2017

Det er ikke det samme hvilken solkrem du velger

Tre ting du bør vite om solkrem.

HUSK SOLKREM - OG PASS PÅ HVILKEN! Gammel solkrem? - Ikke noe problem, om du har en som virker i utgangspunktet ... Sjekk hvilke kremer som er best i test 2017 - og husk: Mange holder ikke den faktoren de lover ... Foto: Shutterstock/NTB Scanpix
HUSK SOLKREM - OG PASS PÅ HVILKEN! Gammel solkrem? - Ikke noe problem, om du har en som virker i utgangspunktet ... Sjekk hvilke kremer som er best i test 2017 - og husk: Mange holder ikke den faktoren de lover ... Foto: Shutterstock/NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om du skal til Syden eller holder deg her hjemme i sommer: Solkrem bør du uansett ha på, om du oppholder deg ute når det er sol. Du kan sjekke UV-indeksen i Norge eller andre steder i verden hos Norsk institutt for luftforskning (NILU).

Husk at du trenger solkrem selv om du ikke skal sole deg (ja, den tar faktisk selv om du «bare skal jobbe i hagen» ...) - og at du må ha på nok krem for at den skal gi den beskyttelsen den lover.

- Et problem er at de fleste bruker for lite solkrem. Faktisk langt under halvparten av det som må til for å få den faktoren som oppgis på emballasjen, sier pressesjef Erik Vigander i Kreftforeningen til Dinside.

- Solbeskyttelse handler ikke bare om solkrem, men å sørge for å få mindre av de mest intense strålene. Vi anbefaler derfor å ta pauser fra sola og bruke klær som beskyttelse tillegg til nok solkrem, sier han.

Dette bør du vite om solkrem:

#1: Best i test i Norge

Hvilken solkrem er best i test? Forbrukerrådet har de siste årene sett på innholdsstoffene i solkremer på det norske markedet, med fokus på kjemiske stoffer med potensielt hormonforstyrrende effekter eller allergener, og kommet med anbefalinger etter det.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer