Det er ikke hver dag man spiser bjørn ...

Filmen heter "I Kina Spiser De Hund". Vel, i Tallinn spiser man bjørn. Om man tør da vel og merke ... Tekst og bilder: Øyvind Blankvandsbråten

Blid servering på Olde Hansa. Foto: Øyvind Blankvandsbråten
Blid servering på Olde Hansa. Foto: Øyvind Blankvandsbråten Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Første gang vi var her turte vi rett og slett ikke. Blåøyde og naive som vi er ... Men denne gangen hadde vi kompaniskap av et medlokket vennepar, og vi hadde hauset opp dette såpass på forhånd at det å forlate Tallinn uten å ha spist bjørn, ville vært som å reise hjem med halen godt gjemt mellom beina og se frem til at favorittemaet ved fremtidige selskapeligheter ville bli å høre hva vi ikke spiste ...

I spenningens øyeblikk, og i heten av det hjemmebryggede ølet, glemte vi selvsagt å spørre kelneren om hvordan smaken på bjørn i det hele tatt kunne beskrives. Omsider spurte vi da, og svaret vi ble servert var skremmende: "Det smaker ... - interessant! Hva hadde vi begitt oss inn på?

Atmosfære i gamlebyen

Opplevelsen beskrevet fikk vi på restauranten Olde Hansa, som ligger midt-i-midt-i gamlebyen i vakre Tallinn. Olde Hansa er en middelalderrestaurant der alt fra middelalderen er ivaretatt. Lokalet (fra 1300-tallet med en meter tykke vegger), bord, stoler, belysning (stearinlys på kjerrehjul i taket), bekledning hos de ansatte (alle er kloninger av Robin Hood eller jomfru Marion), atmosfæren og ikke minst: Menyen!Her kan jeg virkelig si at jeg har besøkt en annerledes restaurant. Og etter to besøk her, kan jeg love at jeg skal spise der igjen!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer