SAS-streiken:

- Det er krise

Vurderer å hente turister hjem fra Hellas med med buss.

GRESK TRØBBEL: Norske turister turister risikerer å få kjempetrøbbel med å komme seg hjem fra ferie. Foto: Halvard Alvik / NTB
GRESK TRØBBEL: Norske turister turister risikerer å få kjempetrøbbel med å komme seg hjem fra ferie. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

7000 nordmenn står i fare for å ende opp som streikefast i Hellas om få dager. Reisearrangøren Apollo finner rett og slett ikke fly som kan hente passasjerene hjem til Norge og Sverige.

Nå trygler de partene i SAS-konflikten om å sette seg til forhandlingsbordet igjen.

- Det er nok nå, sier Apollo.

Kunne ikke vært verre

- Vi er vanligvis gode på beredskap og håndterer store og komplekse utfordringer. Men SAS-streiken kom på et verst mulig tenkelig tidspunkt. Det er en eksepsjonelt vanskelig situasjon og den kunne ikke vært verre enn dette.

Dette sier presseansvarlig Beatriz Rivera i Apollo til DinSide.

Onsdag morgen sendte Apollo brev til konsernledelsen i SAS og til de ulike pilotforeningene med bønn om at de finner en løsning nå.

I brevet skriver Apollos konsernsjef Leif Vase Larsen at konflikten er i ferd med å få fatale konsekvenser.

- Hvordan er situasjonen for de reisende akkurat nå?

- I starten av uka var det ikke helt svart ennå. Vi fikk sendt av gårde noen fly og hentet hjem noen passasjerer. Men nå er det krise. Og vi gjør alt vi kan for å hente passasjerene hjem. Vi har lett med lys og lykte etter alle mulige kriseløsninger for å få våre gjester hjem til Norge.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer