Pakke bilen

Det er livsfarlig

Hvordan bør du pakke før bilturen til årets julefeiring? Vi gir deg de gode tipsene.

MIN BIL ER LASTET MED: Livsfarlig last. Ikke gjør det på denne måten. Foto: Heiko Junge / NTB
MIN BIL ER LASTET MED: Livsfarlig last. Ikke gjør det på denne måten. Foto: Heiko Junge / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenn er på reisefot i jula. Over halvparten skal reise bort eller hjem, eller begge deler i løpet av de kommende dagene. Og bilen er en soleklar vinner når det kommer til reisemåte.

Det viser ny undersøkelse utført for forsikringsselskapet Frende.

- Én av tre kjører bil når de skal forflytte seg i høytida, sier fagsjef på motor i Frende Forsikring, Roger Ytre-Hauge.

Ni prosent av oss skal ta fly mens sju prosent av de spurte velger tog.

Undersøkelsen viser at 71 prosent av Oslo-innbyggere flytter på seg i jula mens innbyggerne i Vestfold og Telemark, Nordland og Troms og Finnmark flytter seg minst.

Pakker du trygt?

Når man skal på juleferie så ser bagasjerommet ganske annerledes ut enn de andre feriene i året. Nå skal det både være plass til uteklær og finklær, samt et antall julegaver som helst skal være like hele og fine når kan kommer fram. Dermed kan det være fristende å legge julepakkene øverst.

Pakker du trygt?

- Det viktigste du må tenke på ved pakking av bil, er å sikre at løse gjenstander av en viss tyngde ikke kan fly gjennom kupeen ved en bråbrems. En liten vannflaske vil veie mange kilo hvis bilen stopper i stor fart. Den vil fare framover som et prosjektil, sier kommunikasjonssjef Sigmund Clementz i forsikringsselskapet If.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer