Det farligste i fylla

Fulle turister utsetter seg selv for fare. En danske har forsket på fenomenet blant unge turister i Bulgaria.

Det farligste i fylla
Publisert
Sist oppdatert

Den danske forskeren Sébastien Tutenges, doktorgradsstudent ved Center for Rusmiddelforskning ved Århus Universitet, tilbragte tre måneder blant festglade unge på Sunny Beach i Bulgaria i 2007 og 2008. Etter oppholdet har han publisert en liste over de fem største farene for unge festferierende, basert på egne observasjoner og intervjuer med turistene.

Undersøkelsen ble publisert i International Journal of Drug Policy, og er sitert på danske Vitenskab.dk.

Les også: Kreta lei av fulle turister

Fem farer under festen

  1. Voldelige utkastere og dørvakter utgjør en av de største fysiske truslene mot unge feriefulle turister. Det er ikke uvanlig med kroppslige angrep og knyttnevebruk.
  2. Overfylte festlokaler medfører at konfliktnivået og uheldig oppførsel på utestedet blir vanskelig å forhindre. Lett å bli skadet.
  3. Glasskår på gulvene er tro det eller ei et av de viktigste årsakene til at turistene må oppsøke lege. Lette sommersko beskytter ikke, og på diskoteker proppet med horder av fulle ungdommer, er det vanskelig for personalet å holde gulvet fritt for glasskår.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer