Det gjelder å ha fottøyet i orden

Om du velger sneskøyter, truger eller hockey - det er mye moro i riktig fottøy!

Publisert
Sist oppdatert

Sykle uten hode, alpint uten ski

Husker du de som mirakuløst sto på skoene som om det skulle vært festet ski til dem nedover unnarennet under åpningen av Lillehammer-OL 1994? Et magisk øyeblikk, men det var ikke magi som hjalp dem nedover bakken - det var såkalte sneskøyter. Sled Dogs heter de i butikken, og foreløpig kan du få kjøpt dem i Osloområdet, Tromsdalen og på Beitostølen - og du kan leie dem på Hemsedal Skisenter, Kvitfjell Alpinanlegg, Børgefjellsenteret og Svarstad Skiutleie.

Truger er kanskje et litt tryggere fottøy og gir nok mer tradisjonelle og trauste assosiasjoner. Men selv om det kanskje kan virke litt kjedelig er det et glimrende fremkomsmiddel enten du ønsker å utforske off-piste muligheter eller å se naturen utenom de preparerte løypene. Ikke trenger du å kjøpe dem heller. Det er mulig å leie truger fra flere skisentre, hoteller og hyttekomplekser.

På glattisen

- er det ofte best å ha ekte skøyter på seg. Er det kaldt nok kan du kanskje gå på is på sjøen, eller en innsjø nær deg - men her er det viktig at noen har kontrollert at isen er sikker. Ellers finnes det en mengde kunstisbaner, både innendørs og utendørs. Her er det ofte mulig å få leie skøyter, men får du smaken anbefaler vi å kjøpe. Det er stadig kampanjer på både hockey- og kunstløpskøyter til under 300 kroner, og det er raskt tjent inn.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer