Det gylne triangel i India

Her venter ditt livs reiseopplevelse.

Slangetemmere utenfor Hawa Mahal. Det har vært forbudt siden 1991, men det finnes fortsatt rundt 800.000 slangetemmere i India. Indiske dyrevernere mener de driver med dyreplageri, og vil at politiet skal konfiskere slangene. Foto: Stine Okkelmo
Slangetemmere utenfor Hawa Mahal. Det har vært forbudt siden 1991, men det finnes fortsatt rundt 800.000 slangetemmere i India. Indiske dyrevernere mener de driver med dyreplageri, og vil at politiet skal konfiskere slangene. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Ser du rickshawene som nesten krasjer? Ser du den gamle mannen med stumper til bein som sitter i veikanten? Ser du de to venninnene i sennepsgul og knallilla sarier som kjøper samosaer fra gateselgeren?

Ser du den lille jenta med kajalsvarte øyne som sitter på armen til mor? Ser du løshundvalpene som leker mellom de utgamle bilene? Ser du kuen som ligger og drøvtygger midt i veikrysset?

Bli med til India!

Magisk, fargesprakende, annerledes, uforglemmelig - disse ordene blir floskler når jeg skal prøve å fortelle deg hva du har gått glipp av dersom du ennå ikke har kommet deg til et av verdens viktigste og mest folkerike land. Se å kom deg avgårde!

Nja, skeptisk

Jeg skal ærlig innnrømme det. Jeg hadde blandede følelser da jeg satte meg på flyet til New Delhi i slutten av desember 2008. Eller, jeg visste ikke helt hva jeg skulle forvente meg. Det var en knapp måned siden terrorangrepene i Mumbai, og jeg hadde hørt fra andre som hadde vært i India at de ble sjokkerte over fattigdommen.

Og fattigdommen treffer deg i fleisen med en gang. Overalt ser du resultatet av et kastesystem, en "din egen lykkes smed"-holdning, en tro på at det er skjebnen som bestemmer livet ditt. Opprivende for oss som kommer fra en kultur der tanken om at alle er like og skal ha de samme mulighetene er dominerende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer