Sydenferie

Det kan være for seint

Du må hive deg rundt.

SYDEN: Ving, Apollo og TUI melder om stor pågang før årets vinterferie. Foto: NTB/Shutterstock
SYDEN: Ving, Apollo og TUI melder om stor pågang før årets vinterferie. Foto: NTB/Shutterstock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Om få dager er det vinterferie i store deler av landet, og som tidligere år er det mange som pakker kofferten og vender nesa mot varmere strøk.

REISE: Her får du tre pakketriks som kan være gode å ha når du skal pakke før ferien! Video: Embla Hjort-Larsen. Vis mer

Har du ikke booket vinterferien via et av charterselskapene, kan du være for seint ute.

Nordmenn elsker Kanariøyene

Ving er blant charterselskapene som opplever stor etterspørsel om dagen,

- Vi opplever at nordmenn ønsker å reise på ferie til varmere strøk og det har vært stor etterspørsel etter reiser i vinterferien. De mest populære reisemål for oss er helt klart Gran Canaria og Tenerife, men vi har også gjester som skal til Thailand og Kapp Verde, forteller Ingrid Osa, merkevaresjef i Ving, til DinSide.

At nordmenn er glade i Kanariøyene, er det ingen tvil om. Også Apollo og TUI kan melde om stor pågang før vinterferien.

- Kanariøyene er uten tvil vinterferiens mest populære reisemål, med Gran Canaria i spissen etterfulgt av Fuerteventura, Tenerife og Lanzarote, sier Beatriz Rivera, kommunikasjonssjef i Apollo.

TUIs kunder har også Gran Canaria, Tenerife og Lanzarote på topplista, etterfulgt av Phuket i Thailand og Kapp Verde, forteller Nora Aspengren, kommunikasjonssjef i TUI Norge.

Så å si utsolgt

Har du ikke booket årets vinterferie ennå, kan det hende du er i seineste laget. Både Ving, Apollo og TUI forteller at de er så å si utsolgt for pakkereiser i vinterferien.

- Det er noen få stoler igjen på enkelte fly, er tilbakemeldingen fra Osa i Ving.

- Du finner knapt en eneste restplass igjen, forteller Rivera i Apollo.

- Det er noen få seter igjen her og der, men det aller meste er solgt, sier Aspengren i TUI.

Fortsatt muligheter

Men er du sugen på sol og varme, er ikke løpet helt kjørt.

- Det finnes fortsatt ledige «dynamiske pakkereiser» som vil si pakkereiser bestående av eksisterende rutefly og hoteller vi har inngått avtaler med, og i vinterferien finnes det fortsatt ledig til blant annet Costa del Sol i Spania, samt noe til Thailand, forteller Rivera, som samtidig tipser om en storbytur.

- Dersom reisefeberen er høy nå er mitt beste tips å ta kontakt med våre dyktige reiseeksperter – så får du god hjelp med å finne noe bra!

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer