Det mest irriterende i ferien

Noen lager bråk og spetakkel, andre reserverer solstoler uten lov. Stem på hvilken oppførsel du synes er verst.

Er det han som sniker seg ned og legger håndklær på solsengene hver kveld? Foto: Svilen Mushkatov
Er det han som sniker seg ned og legger håndklær på solsengene hver kveld? Foto: Svilen Mushkatov Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det nærmer seg sommer og ferietid. Etter alle solemerker kommer tusener av nordmenn også i år til å vende nesa mot Middelhavets strender, enten på chartertur, eller etter egenkomponert opplegg.

Bare se det for deg. Det er bare noen uker frem i tid: Endelig har du ankommet hotellet ditt, et steinkast fra stranda. Alt er fryd og gammen, og du gleder deg til å tilbringe en uke i fred og ro mens du lader batteriene. Den gang ei.

Første natten oppdager du at ungdomsgjengen som bor i rommet under deg ikke har tenkt å sove bort sumarnatta. Morgenen etter, når du strener ned til stranda, opplever du at alle solsengene er okkupert av håndklærne til andre gjester - og noen av håndklærne ser ut til å ha ligget der siden kvelden før.

Det topper seg da du under det du håper skal bli en fredelig lunsj med din kjære. Bare for å oppdage at de tre nabobordene alle er okkupert av barnefamilier med unger som er helt ute av kontroll.

Les også: Her ferierer harrytassene

Feriestedet ditt må mest sannsynlig deles med andre. Det er ikke alltid like morsomt. Foto: Malgorzata Litorowicz
Feriestedet ditt må mest sannsynlig deles med andre. Det er ikke alltid like morsomt. Foto: Malgorzata Litorowicz Vis mer


Nei, det er ikke bare fryd og gammen å reise på ferie. Sjansen er stor for at du kommer i kontakt med folk som lot folkeskikken og god oppførsel bli igjen hjemme.

Men hva er MEST irriterende? DinSide har listet opp en rekke alternativer, og laget en uhøytidlig avstemning der dere lesere kan velge ut den ene ubehøvlede oppførselen som får glasset til å renne over hos dere.

Irriterende oppførsel

Hva irriterer deg mest når du er på ferie? (Avsluttet)
Reservering av solsenger med håndklær mange timer i forveien(25%)
Bråkete og utagerende unger(19%)
Ståk og bråk om natten(18%)
Innpåslitne strandselgere(12%)
Høylydte grupper (gjerne litt berusede) som forstyrrer under lunsj og middag(9%)
Ingen klarer å forstyrre feriemodusen min :-)(9%)
Gjestene som brøyter seg frem og lesser på mer enn de kan spise under buffetmiddagen(3%)
Innpåslitne og selskapssyke hotellnaboer(3%)
Folk som stirrer på deg på stranda(3%)
Avstvemningen er ikke styrt og reflekterer kun lesernes egne meninger.Har vi glemt å få med noen eksempler på guffen oppførsel i ferien? Skriv i debattforumet under.

Inspirasjonen til å gjennomføre denne langt fra vitenskapelige spørreundersøkelsen, fikk vi da vi leste en sak som ble publisert på nettsiden eTurboNews nylig. Her ramset en amerikansk reisejournalist de fem typene turister han mente ødela hele turismen.

Her er de fem ødeleggerne:

1. Den dumme turisten
Reiseskribent Christopher Elliot mener at med unntak av på et karibisk all-inclusive resorte, skal du lete lenge etter en større samling av mindre skarpe folk enn på et cruise. Straks skipet er seilt fra havna, samler de seg i baren, drikker med begge hender, og oppfører seg som fulle sjømenn. På nettsiden Cruisejunkie har de registrert flere enn 100 tilfeller av passasjerer som frivillig har hoppet overbord siden 1995. Elliot er overbevist om at mange av dem skyldes for mye alkohol, og gøyale forsøk på å imitere Kate Winslet i Titanic.

2. Den frekke turisten
Elliot bor i Orlando, der han mener det finnes en god del av denne gruppen turister. De sniker i køer, og vet ikke hva "vær så snill" og "takk" betyr. Elliot applauderer barene og restaurantene i Venezia, som visstnok har tre prislister: en for lokale, en for turister, og en for frekke turister. Gjett hvilken som er dyrest...

3. Den ufyselige amerikaneren
Elliot er amerikaner selv, men synes likevel mange av sine landsmenn oppfører seg helt forferdelig når de er ute og reiser. Derfor sier han ofte selv at han er kanadisk. Han mener mange amerikanere oppfører seg brautende, er krevende, arrogante, viser lite respekt for lokale skikker, og er høylydte.

4. Den sløve turisten
Dette er de som glemmer igjen passet hjemme, som ikke får med seg at flyet har endret avgangstid, som ikke husker hvor de parkerte bilen utenfor fornøyelsesparken ... Det er for så vidt greit, det går kun ut over dem selv. Problemet oppstår når disse prøver å skylde på andre. Som cruisepassasjerer som skjeller ut cruisebesetningen fordi ingen har fortalt dem at de må fikse visum for å få gå i land i de forskjellige havnene. Dette er ditt eget ansvar, mener Elliot.

5. Den tidsreisende
Dette er turistene som ikke har fått med seg utviklingen i turistindustrien. De tror fortsatt de får mat ombord på flyet, stakkars. De har ikke fått med seg det Elliot mener er den nedadgående spiralen i hvert fall den amerikanske flyindustrien har vært gjennom de siste ti årene. Dermed minner de alle de andre passasjerene på hvor herlig det en gang var å fly, mener Elliot.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer