Det skal mer til enn is for å stoppe danskebåten

Stena Saga er vant til langt tøffere forhold enn Oslofjorden byr på.

Slik så det ut utenfor Hvaler onsdag ettermiddag. Foto: Harald Bråthen
Slik så det ut utenfor Hvaler onsdag ettermiddag. Foto: Harald Bråthen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Så langt har vinteren vært ganske hard i Sør-Norge. Såpass har det vært, at folk som bor på øyene i Hvaler ikke har kunnet komme seg til fastlandet, fordi de små ferngene somtrafikkerer ikke kommer seg gjennom isen. Les mer og se video hos Nrk.no.

Nedover Sørlandskysten har det ikke vært særlig bedre. Her har drivis isolert øyboere. Les mer og se video hos Ap.no.

Isen skaper problemer for mye av båttrafikken, men for Stena Saga skal det mer til for å stoppe trafikken mellom Oslo og Fredrikshavn.

Les også: Mer luksus på danskebåten - Crown of Scandinavia er pusset opp

40 cm tykk is? Ikke noe problem. Én meter tykk is? Også det vil skipet takle.

Stena Line-båten har nemlig en fortid som gjør henne godt egnet for tøffe isforhold. Før het hun nemlig Silvia Regina, og tilhørte Silja Line. Den gang traffikkerte hun mellom Stockholm og Helsingfors, der isforholdene ofte har vært svært vanskelige vinterstid.


- Stena Saga er bygget til isklasse 1A Super, som betyr at skipet selv kan bryte is på opptil en meters tykkelse, sier Stena Lines linjedirektør Stein Wettergreen.

- Hittil i år har istykkelsen ikke oversteget 40 centimeter, og alle våre seilinger går som normalt.

Kaptein Tomi Gustafsson som førte Stena Saga fra Frederikshavn til Oslo natt til tirsdag, forteller om fine isforhold natt til tirsdag.

Strekningen mellom Færder fyr og Drøbaksundet, som har hatt mest is, var så godt som isfri tidligere i uken. Det er meldt kaldere vær frem mot helgen, så blir det mildere, og temperaturer på -3 til -6 grader.

PS! Ingen av de store fergene har hatt problemer med isen i Oslofjorden og Skagerrak, men mindre båter har møtt utfordringer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer