Det spøker i Göteborg

Bli med på høstens opplevelser i Vest-Sverige - hvis du tør

DET SPØKER: Er du klar for skumle - og lærerike - opplevelser på Universeum i Göteborg? Foto: Ellika Henrikson
DET SPØKER: Er du klar for skumle - og lærerike - opplevelser på Universeum i Göteborg? Foto: Ellika Henrikson Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske vestkysten har i mange år vært som en reiselivsmagnet for mange nordmenn. Og det er ikke bare utsikter til billig svenskehandel som gjør at mange fra Norge har Sverige som sin reisefavoritt.

Göteborg, som er «den lille storbyen» i Sverige har alt det du trenger for å trivelig langweekend eller kortferie: Varierte shoppingmuligheter, meget gode barer og restauranter, fine hotell og et svært variert kulturliv. Og nå spøker det i Göteborg, for byen er klar for halloween.

Når sola ikke lenger står like høyt på himmelen, det største turisttrykket har gitt seg, og svenskene begynner å rigge seg til senhøstopplevelser og førjulsarrangement er det kanskje Vest-Sveriges «hovedstad» Göteborg du skal legge turen til.

På vei mot en bærekraftig storby

Mens store deler av reiselivet i Europa foreløpig bare snakker om bærekraft så har Göteborg gjort noe med det.

Og om du synes ordet høres kjedelig ut så er det bare å åpne opp for nye inntrykk. For Göteborgs satsing på et bærekraftig reiseliv er alt annet enn kjedelig.

Og i fjor høst ble Göteborg kåret til verdens mest bærekraftige by for fjerde året på rad i kåringen Global Destination Sustainability Index.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.