Det tapte paradis

Jeg sover i et skur med politivakt, finner Guatemalas karibiske hemmelighet, men oppdager at alt ikke er så idyllisk som det ser ut som.Tekst og bilder: Lene Heiberg

Publisert
Sist oppdatert

Lene Heiberg skal bruke ett år på å reise jorden rundt. Du kan følge hennes reise og opplevelser på DinSide Reise. Klikk her for å lese Lenes presentasjon av seg selv, tips for andre som planlegger en jorden rundt-reise, og beskrivelse av reiseruten.

Den uendelige reisen

Jeg skulle være smart og betalte et reisebyrå for å frakte meg fra Pana til Rio Dulce. Det hørtes så fint ut i teorien, bare sju timer. Det begynte ikke så bra da minibussen kom to timer for sent, og i løpet av de to timene brukte jeg hele vokabularet mitt av stygge ord på engelsk og spansk. Tilslutt satte reisebyrået meg på en annen buss bare for å bli kvitt meg. Jeg kom så langt som Antigua, så fikk jeg beskjed om å vente på en annen van. Jeg var så irritert at jeg nektet å slippe tak i sjåføren, jeg halte ham ut av bilen for å få en forklaring. Tilslutt kom jeg meg på en buss til Guatemala City, men takket være alle stafettløperne på veien, mistet jeg enda en buss til Rio Dulce. Det var dagen før uavhengighetsdagen, og alle mellom 5 og 15 var ute og løp med fakler over hele Guatemala. Joda, jeg kom meg på bussen til Rio Dulce til slutt, men jeg var redd på hele bussturen. Dump meg i en fremmed storby, og jeg klarer meg helt fint, men sett meg på en buss mot landsbygda og jeg begynner å kaldsvette ved tanken på å stå på en øde vei midt på natten alene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer