Det ukjente kanari

Kanariøyene er mer enn "Sydenliv" og krampeturisme. For deg som vil hit, uten å trampe over alle naboene på samme tid: Her er en guide til kanariopplevelser utenfor allfarvei.

Publisert
Sist oppdatert

Kanariøyene er feriemålet vi elsker å hate. Likevel kommer omkring 15 millioner turister fra hele verden til å besøke de spanske øyene utenfor Afrika i løpet av ett år. For en øygruppe der innbyggertallet er kun en tiendedel så stort, er det klart at du skal slite for å unngå andre turister. Det bør derfor uansett ikke være målet om du reiser hit. Våre tips til kanariopplevelser utenfor allfarvei, er altså ikke en guide som viser deg hvordan du kan slippe unna andre av ditt slag, men hva du finner på de minst besøkte av de populære øyene: El Hierro, La Palma, La Gomera, La Graciosa og Fuerteventura.

Se også våre tidligere kanariguider:Finn din Kanariøy- luksus, barnevennlighet, turistflokker, natur og badeliv.Øyloffing på KanariøyeneDen beste Kanariøya- reis etter behov: Party, slapp av, familie, handikappede.Toppen av Teide - et besøk til Spanias høyeste fjell

El Hierro

Den minste av de store Kanariøyene, kun omkring 280 kvadratkilometers landmasse. Her bor omkring 8.000 fastboende helt vest i Kanari-øygruppen. Reiser du hit, må du mest sannsynlig fly til Tenerife og videre derfra med fly eller ferge. NB: Fergeturen fra Tenerife tar drøye sju timer! Turen tas gjerne i kombinasjon med opphold på Tenerife. Mange hevder El Hierro viser deg hvordan øygruppen så ut før turistene invaderte den. Få strender, og forblåst natur. Høye klipper som reiser seg opp til 1.000 meter fra havet. Mer egnet for fjellklatrere og dykkere enn badeløver. Ikke noe uteliv å snakke om, men øya er kjent for sine mange festivaler året igjennom.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer