Det var ingen plass i herberget..

Sold out, fully booked, no rooms. Det er ledige flybilletter til Aten med alle selskaper, men hotellrom er nesten vanskeligere å finne enn den berømte nålen i høystakken. Det er oppbooket, overbooket, utsolgt og utbestilt for måneder - ja flere år siden. Men det er ingen grunn til å gi helt opp. Her er et par tips til deg som vil prøve å lete frem et ledig rom.

Publisert
Sist oppdatert
Akropolis i Aten. En av mange severdigheter du kan få med deg i OL-byen. Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor
Akropolis i Aten. En av mange severdigheter du kan få med deg i OL-byen. Foto: Jorge Tutor Foto: Jorge Tutor Vis mer

Vil du til sommer-OL i Aten?

 1. Fergekaos?
 2. Det var ingen plass i herberget..


Vi har laget en liten oversikt over nettsteder der du kan lete gjennom et utall ungdomsherberger, pensjonater og hoteller. Aller størst sjanse tror vi at du har gjennom OLs hotelloversikt. Her klarte vi å oppdrive et par hotellrom, men prisene var på størrelse med Olympen selv. "Special offer"-prisen kom på over 50.000 kroner for uken 14.-20. august ... Det kan imidlertid hende du har mer flaks enn oss?

Her er et par lenker til hotelloversikter:

 • Gresk hotelloversikt

 • Expedia hotellsøk

 • Hotellnet.no

 • Travelmarket

  En observant leser har funnet ledige hoteller på Reisefeber.no. Her er det fremdeles ledige rom, fra rundt 10.000 kroner per person.

  Bytte bolig eller privat innkvartering

  Eller hva med boligbytte? På femtitallet en gang byttet et sveitsisk og nederlandsk lærerpar bolig i ferien. Det var så vellykket at venner og kjente også ønsket å bytte bolig med noen i ferien, og nå er det flere nettsider som formidler boligbytte over hele verden. Konseptet er enkelt og genialt: Du bytter bolig med en annen familie over en avtalt periode. Du bor gratis, mot at noen får bo gratis hos deg.

  Hvem vet? Det kan jo hende det finnes noen atenere som føler for å tilbringe augustnetter ved de berømte fjordene??

  Grekerne har også organisert et eget innlosjeringsprogram for overnatting hos private. Og mens vi snakker om innlosjering - dette er ofte lettere å få til om du er medlem i en organisasjon. Fra speider til musikkorps eller Lions. Men da må du altså organisere selv.

  Bytte bort det rødmalte trehuset med et av disse for en uke? Jatakk! Foto: Roald Bergstrøm Foto: Roald Bergstrøm
  Bytte bort det rødmalte trehuset med et av disse for en uke? Jatakk! Foto: Roald Bergstrøm Foto: Roald Bergstrøm Vis mer


  Nyttige lenker:

 • Ferieklubben Norsk Boligbytte i samarbeid med HomeLink International
 • Intervac
 • OLs offisielle ordning for innkvartering i private hjem
 • Vil du vite mer om hvordan boligbytte virker? Her kan du lese våre tidligere artikler om boligbytte.

  Just cruisin'

  Et annet alternativ er å tilbringe OLs glade dager til sjøs. Flere cruiseselskaper har båter i havn i Aten under OL, som en del av OLs offisielle losjiprogram. Så langt er det klart at Aida Aura, MS Oosterdam, MS Rotterdam og luksusskipet Queen Mary 2 vil gjeste OL-byen.

  Frister havnelivet deg kan du lese mer på disse nettsidene

  Her kan du lese mer og se bilder fra luksuslineren Queen Mary 2.

  Campingplasser?

  Campingferie skal man heller ikke kimse av. Er du en av dem som synes campingferie er en smule harry, er det nok på tide med en liten revurdering.

  Her viser vi deg hvordan du kan reise på campingferie med stil.

  Campinglenker:

 • Engelsk nettside om camping i Hellas

 • Samleside om camping på engelsk

 • United Hellas' sider om camping

 • Travelling Greece
 • Høres det fristende ut? Her kan du få noen gode råd og tips til hva du kan ta med deg på campingferien

  Liker du å ha kontroll over feriebusjettet? Med Camping Cheque får du fastpris på campingplasser i 18 forskjellige land, inkludert Hellas.

 • Camping Cheques nettsider
 • Hvis ikke noe av dette gir resultater får du rett og slett sove i en stall. Eller på en strand. Det funker sikkert det også.

  Mer om

  Vi bryr oss om ditt personvern

  dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer