Dette betaler du for dine forurensingssynder

SFT har lansert en ny nettside for privatpersoner og bedrifter som vil kompensere for sine utslipp.

Å reise er moro, men det er ikke bra for miljøet. Betaler du klimakvoter etter hver flyreise? Illustrasjonsfot: Colourbox
Å reise er moro, men det er ikke bra for miljøet. Betaler du klimakvoter etter hver flyreise? Illustrasjonsfot: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du glad i å reise, men bekymret for hvordan det påvirker miljøet?

I dag lanserte Statens forurensingstilsyn et nytt nettsted hvor privatpersoner og virksomheter kan kompensere for klimagassutslippene sine ved å kjøpe klimakvoter.

Ikke så dyrt som du kanskje tror

Klimabilletten er ikke så dyr som du kanskje tror. En flyreise fra Trondheim til Oslo tur retur, for eksempel, gir et utslipp av 115 kilo CO2, og tar man hensyn til den totale påvirkningen reisen har på klimaet, tilsvarer dette et utslipp på 206 kilo. Klimakvoter for 206 kilo CO2 koster faktisk bare 45 kroner. En langdistanseflyvning fra Oslo til Bangkok, kommer på rundt 400 kroner. I tillegg til dette kommer et administrasjonspåslag på 20 kroner.

Ifølge SFT slipper bensindrevne personbiler ut gjennomsnittlig 2.300 kilo CO2 hvert år, mens snittet for dieselbiler er 2.500 kilo. Dette tilsvarer 490 kroner og 532 kroner i klimakvoter hvert år for bilen.

Pengene du betaler for en klimakvote bidrar direkte eller indirekte til å finansiere utslippsreduksjoner.

Lavprisflyene mest miljøvennlige

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer