Dette betyr camping-stjernene

Det er kun 300 av 1000 norske campingplasser som er vurdert etter en felles nordisk standard.

FIRESTJERNES CAMPING? Hva betyr egentlig stjernene, hva sier de om campingplassen - og er det slik at alle campingplassene SKAL være stjernemerket? Foto: Norsjø ferieland
FIRESTJERNES CAMPING? Hva betyr egentlig stjernene, hva sier de om campingplassen - og er det slik at alle campingplassene SKAL være stjernemerket? Foto: Norsjø ferieland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Camping- og bobilbransjen melder om uvanlig stor interesse om dagen. Mange skal prøve å feriere med camping og bobil for første gang, og da er det mange ting å sette seg inn i - som for eksempel sikkerheten i bobilen og hvor du kan campe.

I Norge er det faktisk få begrensninger for hvor vi kan campe med bobil og campingvogn: Du kan for eksempel gjerne finne deg en skogsvei og parkere der.

Men om du foretrekker opparbeidet sted på en campingplass, kan det være greit å kjenne til hvilke merkeordninger campingplassene bruker.

Det finnes for eksempel kun én offisiell merkeordning, og der er det kun et mindretall av campingplassene som er med.

Nordisk standard

- I Norge er det over 1.000 campingplasser og de er alle unike med de tilbud eller naturområder som er i nærheten. Campingplassene blir kategorisert med stjerner og jo flere stjerner jo høyere standard, forteller Anita Hokholt Engh, fagsjef i Norsk Bobil og Caravan Club (NBCC).

- Klassifiseringen er en nordisk standard og dette skal gi en forutsigbar trygghet for alle som reiser på campingtur, fortsetter hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer