Corona og reiseråd

Dette betyr de nye reiserådene for deg

Det offisielle reiserådet fra Utenriksdepartementet er endret. Se hva reiserådene og anbefalingene fra FHI nå betyr for deg - og for reiser til Sverige, Norden - eller reiser utenfor Europa.

REISERÅD: Skal du reise til et rødt land, må du huske på dette. Video: Ingebjørg Iversen / Dinside Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har etterhvert blitt vant med ukentlige oppdateringer i smittekartet - og gule og røde områder og land i Norden og Europa.

Det som ligger i bunnen for de skiftende europeiske reiserådene, er det offisielle, globale reiserådet fra Utenriksdepartementet.

Der heter det at de fraråder alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land - og at det er unntak for reiser til nordiske land og land i EØS/Schengen-området som tilfredsstiller visse smittekrav.

Det offisielle, globale reiserådet ble først endret fra å gjelde til 20. august - til å gjelde til 1. oktober.

Nå har Utenriksdepartementet endret dette igjen: Nå gjelder det offisielle reiserådet til 15. januar 2021.

Fraråder reiser til 15. januar

- Vi er fortsatt langt unna en normalsituasjon og smittesituasjonen endrer seg raskt. Derfor velger vi å videreføre det globale reiserådet som fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land, sier utenriksminister Ine Eriksen Søreide.

Når det gjelder EØS/Schengen-området, fraråder UD fortsatt reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land som det ikke er gjort unntak for.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer