Dersom Konkurransetilsynet godkjenner at Norwegian kjøper Widerøe vil det være godt nytt for mange flypassasjerer.
Spesielt for mange som er bosatt i nærheten av flyplasser som har avganger og ankomster med Widerøe.
Med oppkjøpet skal muligheten å kjøpe en såkalt gjennomgående billett, for flyreiser som skal gjennomføres med både Widerøe og Norwegian, utvides.
Samarbeidet mellom flyselskapene ble lansert første gang i juli 2022. Gjennomgående billetter gjaldt først ved reiser innenlands og til Storbritannia og Spania.
I mai i år ble samarbeidet utvidet. Og målet er at samtlige ruter og billett-typer skal inkluderes i ordningen med gjennomgående billetter.
- Intensjonen er at denne muligheten skal være på plass så snart som mulig, sier pressesjef i Widerøe, Catharina Solli til DinSide.
En gjennomgående billett, også kjent som en sammenhengende billett, er en flybillett som tillater de reisende å reise på flere sammenhengende flyreiser med ulike flyselskaper uten behov for å kjøpe separate billetter for hver enkelt flyetappe.

Nektet å betale 50-lapp
Lettere og sikrere
Med en gjennomgående flybillett kan den reisende planlegge en reiserute som for eksempel starter med en Widerøe-flight fra en mindre flyplass i Norge til Trondheim, Bergen eller Oslo, og derfra fortsette reisen med Norwegian i én og samme billettbestilling.
Du sjekker inn bagasjen din ved avreiseflyplassen, og henter den ut igjen når du ankommer bestemmelsesstedet. Du slipper med andre ord å hente den ut og sjekke den inn på nytt.
Du vil også få en sammenhengende reservasjon og koordinert overgang mellom flyene, som gir deg trygghet i tilfelle forsinkelser eller endringer i reiseplanen.
Stanser deg
Ved bestilling av billett vil datamaskinen hindre deg i å ha for kort tid mellom flygningene, slik at du unngår trøbbel dersom det første flyet er forsinket. Skulle forsinkelsen bli så lang at du ikke rekker fly nummer to, vil Widerøe og Norwegian sørge for at du får en ny billett og får dekket ekstra kostnader til mat og overnatting hvis slike ting oppstår.
Dette sparer deg for reisetrøbbel og redder ferien. Du sparer også tusenlapper ved at flyselskapene må ta regninga.

Taxfree-nasking: - Ikke særlig lurt
Gjennomgående flybilletter vær være spesielt aktuelt for lange flyreiser til blant annet Norwegians reisemål i utlandet. Det forenkler reiseopplevelsen ved å være det som omtales som« sømløse forbindelser», og bedre håndtering av bagasje og overgang mellom flygninger.
Nedlagte ruter
- Nå vil vi sammen skape et enda bedre og helhetlig tilbud for alle våre passasjerer, og vi ser fram til at kundene kan reise enkelt og sømløst på tvers av rutenettverkene våre, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.
De to selskapene har til sammen 107 ruter i Norge. Widerøe har 85 og Norwegian 22. Fem av disse er overlappende. Det er uklart om alle disse blir opprettholdt, eller om de slås sammen.

Uværet: Dette kan du glemme
Bonusprogram
Norwegian har før sommersesongen revitalisert og oppgradert sitt bonusprogram «Norwegian reward». Med oppkjøpet av Widerøe vil passasjerer med Widerøe etter hvert samle opp poeng og fordeler gjennom bonusprogrammet. Tidligere i sommer ble det kjent at også hotellselskapet Strawberry går inn i Norwegian Reward-samarbeidet.
Widerøe bekrefter at bonusamarbeidet mellom Widerøe og SAS gjennom Eurobonus vil bli faset ut når avtalen går ut i oktober neste år.
Det samme gjelder deler av samarbeidet om gjennomgående billetter for reiser de to selskapene. Det er foreløpig uklart om utfasingen også vil gjelde flyreiser på kortbanenettet, da staten har satt som krav at Widerøe skal tilby avtaler om gjennomgående billetter med alle selskaper som ønsker det på de såkalte FOT-rutene.
Artikkelen oppdateres.

Har du et tips om Widerøeoppkjøpet?
Hei, jeg heter Odd Roar Lange og er reiseekspert og -journalist for DinSide og Dagbladet. Har du et tips om Norwegians oppkjøp av Widerøe? Eller har du en opplevelse, et spørsmål eller et smart forslag som andre bør få kjennskap til?