Leiebil

Dette betyr det

Dette bør du vite før du kjører av gårde i ferien.

DEN LILLE DETALJEN: Har du lagt merke til det lille symbolet ved bensintank-merket? Foto: Odd Roar Lange
DEN LILLE DETALJEN: Har du lagt merke til det lille symbolet ved bensintank-merket? Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har kanskje lagt merke til dem: Bilistene som kjører inn ved drivstoffpumpene for å fylle bensin eller diesel, og som ikke husker eller vet hvilken side av bilen de har drivstofflokket.

På internett finnes i tillegg en rekke eksempler på bilister som glemmer at de har en el-bil, og de gjør seg klare til å fylle fra drivstoffpumpene.

Leiebil

Mange nordmenn skal leie bil i sommer, og de ender kanskje opp med en annen bil enn den de er vant til. Det kan by på to utfordringer når de skal fylle drivstoff.

Det ene er å vite hvilken side av bilen du har lokket til drivstofftanken. Det andre er å få åpnet lokket.

La oss ta det siste først: Sjekk i manualen som følger med bilen. Der finner du en enkel forklaring på hvordan du åpner lokket. Og, mest sannsynlig finner du det i nærheten av rattstammen, gjerne på siden mot døra. Eller ved førersetet på samme side - mot døra.

Hvilke side av bilen?

Tilbake til hvilken side drivstofflokket er. Se på symbolet i dashbordpanelet som viser en drivstofftank. Ved siden av tanken ser du en pil. Og denne pilen viser hvilken side av bilen du skal fylle drivstoff. Enkelt, ikke sant?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer