Dette bildet skaper debatt

Og det er kanskje ikke så rart ...

En kabinansatt sendte dette bildet til flybloggeren Kieran Daly i Flightglobal. Foto: Flightglobal
En kabinansatt sendte dette bildet til flybloggeren Kieran Daly i Flightglobal. Foto: Flightglobal Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bildet ble sendt til bloggeren Kieran Daly, som skriver på nettsiden Flightglobal.com. Det er tatt av en kabinansatt hos American Airlines som ville vise sine sjefer hvilke problemer overvektige passasjerer lager ombord.

Mannen eser ut i midtgangen, og skaper problemer for andre passasjerer og de kabinansatte. I tillegg er utgjør han en sikkerhetsfare dersom det skulle skje noe med flyet.

- Jeg vet ikke hva som ble utfallet her, men det virker usannsynlig at han fikk fly slik, skriver Daly i bloggen sin.

Forhåpentligvis ikke, for han bare får plass til halve kroppen på setet, og vil antagelig ikke få sikkerhetsbeltet rundt livet.

Les også: Tykke medpassasjerer er noe av det som irriterer mest på fly

Feite må betale for to seter

Flere amerikanske flyselskaper krever at overvektige passasjerer betaler for to seter. Flyselskapet Southwest har for eksempel en regel som sier at hvis en passasjer ikke får plass i setet når armlenene er nede, må han betale for to seter. Dersom flyet ikke er fullt, får han igjen pengene for ekstrasetet.

Samme regel har faktisk SAS og Norwegian også, men foreløpig er ikke problemet med overvektige passasjerer så stort i Skandinavia. Likevel, den gjennomsnittlige passasjervekten på skandinaver er på vei oppover, og dermed har flyselskapene blant annet måttet endre sine kalkyler for beregning av drivstoff.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer