Dette blir dyrt

Behovet for lyd, bilde og å være tilgjengelig i ferien, kan koste deg dyrt.

Pluggene avslører deg, du har noe som andre gjerne vil få tak i. Foto: Colourbox.com
Pluggene avslører deg, du har noe som andre gjerne vil få tak i. Foto: Colourbox.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Nordmenns forkjærlighet for kostbar elektronikk er dyrt på flere måter. Det store flertallet av oss reiser med utstyr som PC-er, iPod, mobiltelefoner og kameraer; Alt sammen lett omsettelig gods, som uredelige elementer mer enn gjerne vil rappe foran nesa di. Og unge reisende er spesielt utsatt, siden de tar med seg ekstra mye elektronisk utstyr på ferieturen.

- Ungdom er på nettet under hele ferieturen, og vi ser at vennene nesten er mer oppdaterte enn de håpefulles foreldre på barnas bevegelser, sier Emma Elisabeth Vennesland, assisterende informasjonsdirektør i If Skadeforsikring og Europeiske Reiseforsikring.

Alt du trenger å vite om pass, visum og id-kort

Ikke uten min mobil!

Vennesland refererer til funn fra Reiseundersøkelsen 2009, utført av TNS Gallup for Europeiske Reiseforsikring. Den avdekker ikke bare at ungdom tar med seg "hele kontaktnettet" på ferie. Den viser også at hele ni av ti har med kamera eller videokamera på tur, uansett alder, og at hele 97 prosent av oss verken kan eller vil legge igjen mobiltelefonen hjemme.

Syv av åtte under 25 år må ha med seg musikk på øret når de er på tur. Men også nær halvparten av reisende nordmenn uansett alder har med musikkspillere når de reiser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer