Dette blir Europas høyeste

Om tre år blir det både boliger, restauranter og hotell i The Shard of Glass.

The Shard of Glass er navnet på bygningen som nå reiser seg høyest over London og Europa. Foto: Sellar Property Group
The Shard of Glass er navnet på bygningen som nå reiser seg høyest over London og Europa. Foto: Sellar Property Group Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

The Shard of Glass skal bli hele 310 meter høy når det står ferdig om tre år. Med dette blir skyskraperen nord for London Bridge Station høyest i Europa. Til sammenligning er Londons høyeste i dag One Canada Square på Canary Wharf, 235 meter høy. Swiss Re, også kjent som "The Gerkin", er 180 meter høy og London Eye er 136 meter høyt.

Til sammenlikning er Norges høyeste bygning, Oslo Plaza "bare" 117 meter.

De høyeste i dag

Europas høyeste i dag finner vi i Moskva i følge Wikipedia. Naberezhnaya Tower C er 268 meter høyt, fulgt av Triumph-Palace i samme by som er 264 meter høy.

Dette blir imidlertid bare småtterier sammenlignet med verdens høyeste. Burj Dubai i Dubai innehar verdensrekorden. Kildene varierer høydeestimatene her, men den er helt sikkert 818 meter høy per i dag (denne høyden ble nådd i januar i år), og fortsatt ikke helt ferdig eller tilgjengelig for publikum.

Se bildene her.

Byggestart

Nå er byggingen av Shard of Glass i gang. I februar kom de første kranene på plass på tomta, der et 24 etasjers kontorbygg hadde adresse tidligere. 16. mars startet spuntingen av byggegropa, melder Bygg.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer