Nye Oslo lufthavn:

Dette blir nytt

Slik blir den nye hovedflyplassen før sommerferietrafikken.

NY TAX-FREE: Den nye og ombygde taxfree-butikken er åpnet. Bakerst i dette bildet kommer det nye torget. Foto: Odd Roar Lange
NY TAX-FREE: Den nye og ombygde taxfree-butikken er åpnet. Bakerst i dette bildet kommer det nye torget. Foto: Odd Roar Lange Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

22,4 millioner flypassasjerer reiste til eller fra Oslo Lufthavn i løpet av 2022. Norge har dermed den mest trafikkerte flyplassen i Skandinavia for tredje året på rad.

København, som gjerne skulle hatt ledertrøya hadde 22,1 millioner passasjerer gjennom Kastrup i løpet av fjoråret.

Og nå legger Avinor innsats i å bli enda større i 2023.

Bagasje på løpende både

DinSide har fortalt om gigantprosjektet, som er nytt bagasjeanlegg, som skal gjøres ferdig i løpet av sommeren.

- Oslo Lufthavn vil når dette er ferdig få et av verdens mest moderne bagasjeanlegg. Passasjerene kan sjekke inn i god tid i forveien, mens bagasjen går til et «hotell» der den oppbevares fram til avreise, sier kommunikasjonssjef Harald Nygaard Kvam ved Oslo Lufthavn til DinSide.

Flere butikker

Norges hovedflyplass, Oslo Lufthavn, gjennomgår også andre store ombygginger i disse dager.

Før sommertrafikken starter for alvor skal flyplassen ha på plass satsingen på kortreist mat, bakeri og glassmagasin – for å nevne noe.

Dersom alt går etter planen vil den nye åpningen kunne gjennomføres i løpet av mai. Og da er det en rekke nyheter som venter alle som reiser utenlands fra Oslo Lufthavn, eller gjester som ankommer fra utlandet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer