Dette blodtørstige kreket elsker Norge

Stadig mer reising har skylden.

Vegglusen drikker blodet ditt om natten. Foto: Wikipedia
Vegglusen drikker blodet ditt om natten. Foto: Wikipedia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den blodsugende vegglusen gjør nå et skikkelig inntog i Norge. Reiselystne nordmenn og flere turister fra utlandet gjør det lett for kreket å erobre oss.

Det er særlig overnattingssteder som campingplasser og hoteller som blir rammet, fordi hit kommer folk fra alle kanter, og mange har med seg vegglusen som blindpassasjer i kofferten.

- Det er de som er hovedkundene hos oss, i hvert fall, sier Arne Olav Solberg fra Rentokil, et firma som driver med skadedyrkontroll og -bekjempelse.

- Det er en stor økning av vegglus i Norge, og det som er litt skremmende, er at de ser ut til å ha utviklet en viss resistens mot giftmidlene som brukes til å ta knekken på dem, sier Solberg.

Bjørn Arne Rukke, forsker ved avdeling for skadedyr hos Folkehelseinstituttet, forteller at vi i Norge ikke har ført noen statistikk over tilfeller av vegglus, eller veggedyr, som de også kalles. Men i fjor ble det opprettet en skadedyrstatistikk der de fleste skadedyrfirmaene i Norge innrapporterer skadedyrbekjempelsene de gjennomfører.

- I fjor fikk vi innrapportert 420 veggedyrbekjempelser. Og de skadedyrfirmaene vi prater med, sier at det er en økende trend.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer