Coronaviruset

Dette bør du vite om du vurderer å reise utenlands nå

Vurderer du å ignorere myndighetenes reiseråd og reise utenlands likevel? Det er flere grunner til at det ikke er så lurt.

UTENLANDSFERIE PÅ TROSS AV REISERÅDENE? Det kan fort bli dyrt dersom du bestemmer deg for å trosse de offisielle reiserådene og dra på utenlandsferie likevel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix
UTENLANDSFERIE PÅ TROSS AV REISERÅDENE? Det kan fort bli dyrt dersom du bestemmer deg for å trosse de offisielle reiserådene og dra på utenlandsferie likevel. Foto: Shutterstock/NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Enn så lenge frarådes alle nordmenn fra å reise utenlands og selv om justisminister Monica Mæland (H) har uttalt at regjeringen ønsker å ha fri bevegelse innenfor EØS-området, er det foreløpig restriksjoner, på grunn av ulik smittespredning.

Helseminister Bent Høie (H) har også uttalt at det kan gå både uker og måneder før regjeringen bestemmer seg for å lempe på grensekontrollen mot Sverige.

Nordmenn med hytter i Sverige og Finland har startet en underskriftskampanje med ønske om å tillate bruk av hyttene, med karantenefritak og under spesielle vilkår.

Men slik der er per i dag, gjelder det offisielle reiserådet fra det norske Utenriksdepartementet fortsatt, og det fraråder reiser til alle land:

«Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Reiserådet gjaldt i første omgang fra 14. mars til 14. april men ble 3. april forlenget inntil videre», skriver UD.

Men rent bortsett fra karanteneplikten, kan en overtredelse av det offisielle reiserådet få flere konsekvenser som det er greit å vite om.

Dette gjelder både reiseforsikring og hjelp fra myndighetene dersom dette skulle bli nødvendig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer