Dette bør du vite om munnbind nå

Nå varsles nye råd om munnbind. Dette bør du vite.

SISTE NYTT: Her kan du se fredagens pressekonferanse med siste nytt om regjeringen og FHIs reise- og smitteråd. Video: Dagbladet TV Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert fredag 7. august:Statsminister Erna Solberg sier i dag til Dagbladet at vi må forberede oss på at det vil komme en anbefaling om bruk av munnbind i nær fremtid:

- Det blir ikke et påbud om munnbind, men folk må forberede seg på at det kan komme en anbefaling om bruk av munnbind ved kollektivreiser i rushtrafikken, sier statsministeren.

Videre sier hun at dersom man kommer fra et rødt land og skal i karantene, skal man ikke fjerne munnbindet før man er helt hjemme.

Allerede tidligere denne uka varslet helsedirektør Espen Rostrup Nakstad at det ville komme nye råd om munnbind i løpet av få dager, blant annet for reiser med kollektivtransport.

Færre reisende - mindre smittefare

Helsemyndighetene ser dessuten på hvordan man kan få ned antall reisende som reiser samtidig. Det er ønskelig at arbeidsgivere tilrettelegger for at halvparten kan ha hjemmekontor, blant annet for lette trykket på kollektivtrafikken.

Tidligere har Folkehelseinstituttet (FHI) uttalt til Dinside at de har bedt om og fått i oppdrag fra Helse- og omsorgsdepartementet å vurdere i hvilke situasjoner og under hvilke kriterier munnbindbruk kan være et effektivt tiltak, samt hvilken type munnbind som kan være aktuelt å anbefale.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer