Reiseforsikring og corona

Dette dekker ikke reiseforsikringen lenger

Utenriksdepartementet (UD) sitt reiseråd og FHI sitt reisekart sammensvarer ikke lenger. Det går utover reiseforsikringen.

REISEFORSIKRING: Etter at UDs reiseråd opphørte dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reiser lenger. Foto: 06photo / Shutterstock / NTB
REISEFORSIKRING: Etter at UDs reiseråd opphørte dekker ikke reiseforsikringen avbestilling av reiser lenger. Foto: 06photo / Shutterstock / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

1. oktober 2021 ble Utenriksdepartementets (UD) reiseråd opphevet, der de frarådet alle reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land utenom EU/EØS og Storbritannia – et råd som har vært gjeldende helt siden mars 2020.

Siden endringen har ikke reiserådet og FHIs reisekart sammensvart. Det går ut over reiseforsikringen.

Enkelt forklart vil ikke reiseforsikringen for eksempel dekke avbestilling av reise til et rødt land på FHIs reisekart, som UD ikke advarer mot å reise til. Dersom UD utstedter et offisielt reiseråd for gjeldende land - vil reiseforsikringen dekke en avbestilling.

- Vi ser en tydelig økning i antallet reiserelaterte henvendelser til oss om dagen. Nordmenn er generelt trygghetssøkende, og vil vite hva de har lov til og ikke, og hva forsikringen kan hjelpe til med dersom noe skjer før eller på selve reisen, forteller kommunikajsonsdirektør i If Europeiske reiseforsikring, Andreas Handeland til Dinside.

- Ha litt is i magen

Reisende sliter nå med å skille mellom UDs reiseråd og FHIs reisekart, forklarer Handeland.

- Nå er det globale reiserådet fra UD opphevet, samtidig som FHIs dynamiske reisekart fremdeles prydes av en rikholdig fargepalett. Dette kan forvirre folk, forteller han og fortsetter.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer