Kåring av beste flyselskap

Dette er de beste flyselskapene i verden

Ingen norske blant topp ti, men Norwegian trekkes frem i Europa.

BESTE FLYSELSKAP: AirlineRatings sier det var tett, men at Singapore Airlines stakk av med tittelen som årets beste flyselskap. Foto: REUTERS/Phil Noble/File/GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD
BESTE FLYSELSKAP: AirlineRatings sier det var tett, men at Singapore Airlines stakk av med tittelen som årets beste flyselskap. Foto: REUTERS/Phil Noble/File/GLOBAL BUSINESS WEEK AHEAD Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

AirlineRatings har kåret de beste flyselskapene i verden for 2019 og det er de asiatiske selskapene som dominerer listen. Helt øverst finner vi Singapore Airlines.

- I flere år har Singepore Airlines vært gullstandarden og er nå tilbake på sitt beste ved å lede an blant passasjerinnovasjoner og nye flymodeller i toppklassen, sier Geoffrey Thomas, Editor-in-Chief i AirlineRatings, til CNN.

Tett blant topp tre

Singapore Airlines tar faktisk førsteplassen fra Air New Zealand som før denne kåringen hadde fem topplasseringer på rad, men i år var det tett.

- Jurymedlemmene sa at i år var det hard konkurranse om førsteplassen og Air New Zealand og Qantas Airways ble så vidt slått, forteller Thomas til nyhetsmediet.

Utmerkelsen er blant annet basert på kriterier som alder på flyflåten, tilbakemeldinger fra passasjerer, lønnsomhet, produktutvalg med mer.

- Vår objektive analyse er at Singapore Airlines kom ut som nummer én i mange av testområdene, noe som er en fantastisk bragd, forklarer han.

Topp ti flyselskaper i verden

  1. Singapore Airlines
  2. Air New Zealand
  3. Qantas
  4. Qatar Airways
  5. Virgin Australia
  6. Emirates
  7. All Nippon Airways
  8. EVA Air
  9. Cathay Pacific Airways
  10. Japan Airlines

Kilde: AirlineRatings

Norwegian topper i Europa

Ingen norske flyselskaper kom blant topp ti i verden, men Norwegian kan smykke seg med en liten utmerkelse. Blant lavkostnadselskapene skårer Norwegian aller best i Europa.

- Vi synes det er veldig gøy med nok en internasjonal anerkjennelse. Det viser at de reisende setter pris på lave priser, nye og mer miljøvennlige fly og hyggelig service, skriver Lasse Sandaker-Nielsen, kommunikasjonssjef i Norwegian, i en e-post til Dinside.

Han benytter anledningen til å skryte av flyselskapets ansatte.

- En slik toppnotering ville ikke vært mulig uten våre over 10.000 medarbeidere fra Bangkok i øst til Los Angeles i vest som hver dag gjør sitt ytterste for at våre kunder skal få en så god reiseopplevelse som mulig.

Hvilket flyselskap er du mest fornøyd med?

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer