Dette er de typiske påskeskadene

Denne uken må du passe ekstra godt på tingene dine.

MANGE SKITYVERIER: Lås inn skiene når du ikke bruker dem, og ikke la skiene stå ubevoktet i bakken, er rådet fra forsikringsselskapet. Foto: Halvard Alvik / NTB
MANGE SKITYVERIER: Lås inn skiene når du ikke bruker dem, og ikke la skiene stå ubevoktet i bakken, er rådet fra forsikringsselskapet. Foto: Halvard Alvik / NTB Vis mer
Publisert

Denne uken reiser mange på hytta eller andre steder for å feire påsken. Dermed blir det et hopp i skadestatistikken hos forsikringsselskapene. Det er tre påskedager som skiller seg ut, ifølge Petter Lassen, skadesjef på reise i Frende forsikring.

- Tirsdag, onsdag og skjærtorsdag i påskeuka skiller seg veldig ut i skadestatistikken, sier han i en pressemelding.

Forsikringsselskapet har satt sammen tall fra de fem siste påskeukene, unntatt annerledesåret 2020, og sammenlignet med skadetallene for de tre ukene før høytiden. Tallene er tydelige: Tirsdag, onsdag og torsdag i påskeuka skjer det 15 prosent flere reiseskader.

Skityveri øker mest

Tyveri av ski øker kraftig i påsken, 50 prosent, sammenlignet med ukene før påsken. Lassen råder skiløpere til å låse inn skiene, kjøpe en skilås eller bare sette sammen ulike ski - altså ikke parvis.

- La aldri skiene stå ubevoktet i bakken, sier han.

Forsinket bagasje er en annen klassiker som blir meldt inn til forsikringsselskapene.

- I år blir dette neppe et stort problem, siden de fleste som skal noe sted pakker bagasjen i egen bil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer