Dette er den typiske charterturisten

Ikke akkurat som Charter-Svein.

Disse to reiser ikke på ferie for å få billig flatfyll. Foto: Apollo
Disse to reiser ikke på ferie for å få billig flatfyll. Foto: Apollo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Synes du det er litt harry med charterferie, og tenker på deltakerne i Charterfeber med en gang?

Du tar helt feil.

Det er ikke Charter-Svein og gjengen som er de typiske charterturistene. Ja, det er disse du møter på charterdestinasjoner som Magaluf på Mallorca, Playa del Ingles på Gran Canaria og Sunny Beach i Bulgaria. Men de er i mindretall.

På dette Tenerife-hotellet slipper du unna Charter-Svein og gjengen

Det er den bråkete barnefamilien, da, tenker kanskje du. Nei, det stemmer heller ikke, i hvert fall hvis vi skal tro Apollo.

Charterselskapet har nemlig hentet ut statistikk på sine rundt 300.000 årlige reisende. Og den største gruppen er såkalte "woops", well off older people, altså folk på over 40 år som reiser uten barn, bruker en del penger på ferien, og foretrekker kvalitet. Det er særlig de som er i pensjonistalder som utgjør en stor gruppe av charterturistene.

- I 2010 vil det være én million mennesker i Norge som er 60 år eller eldre. Denne gruppen er en reiseglad gjeng, og de har tid og penger til å dra på ferier, sier Helen Begby, informasjonssjef i Apollo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer