Dette er Europas beste feriested

Det er til Irland du bør dra for en vellykket ferie, for Ashford Castle har selskap av seks andre irske luksushoteller i topp 20-listen.

Ashford Castle stikker av med tittelen Europas beste resort. Foto: Ashford Castle
Ashford Castle stikker av med tittelen Europas beste resort. Foto: Ashford Castle Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Irene har det ikke så veldig morsomt for tiden. Arbeidsledigheten er skyhøy, eiendomsmarkedet bånn, og nylig måtte myndighetene be om hjelp fra EU og IMF.

Irland trenger økonomisk innsprøyting, så hvorfor ikke legge en ferie til den grønne øya? Dette er en veldig fin feriedestinasjon, enten du velger å ta en storbyferie i Dublin, eller heller vil oppleve den irske landsbygda og se den flotte naturen.

Les også: Værbitt øy en av Europas flotteste

Europas beste hoteller

Irland er et land som er godt tilrettelagt for turisme. Du kan velge mellom å bo på hyggelige private b&bs, i et gjesterom over den lokale puben, på et designhotell i en av byene, eller på et av de flotte slottene eller herregårdene som ligger rundt om i landet.

Faktisk er det flere store og flotte hoteller i Irland som regnes som Europas aller beste. I hvert fall om vi skal tro leserne av det amerikanske reisemagasinet Condé Nast Traveler, som har stemt fram sine 20 favoritter i kategorien ferieresorter.

Det er et irsk hotell som stikker av med førsteplassen, og faktisk er syv av de 20 på listen irske. Resortene er vurdert for sine fasiliteter og aktivitetstilbudet, mat og drikke, beliggenhet, design, rommenes standard og servicenivå. Nærmere 26.000 lesere har stemt.

Europas beste turistby ligger lenger sør

Gode tilbud

Det er nå du bør bo på et av dem, for finanskrisen har gjort at det er vanskelig å fylle opp rommene, og dermed har hotellene gode tilbud.

Ashford Castle (1. plass med 92 av 100 poeng)
Et fantastisk slott som ligger i Vest-Irland, litt nord for byen Galway. Slottet har historie tilbake til 1200-tallet, og har vært hotell siden 1939. Hotellet har egen golfbane og spa, og ellers kan du dra på fluefiske i elven rett ved slottet, du kan drive med lerdueskyting og pil og bue, du kan ri og se om slottets jaktfalker adlyder deg. Et dobbeltrom koster fra 160 euro for to personer inkludert frokost. Middag på slottet koster rundt 70 euro per person.

På ville veier i Vest-Irland

Adare Manor Hotel & Golf Resort (4. plass med 90,9 av 100 poeng)
Nok et lekkert slott med egen golfbane og spa. Adare Manor ligger i Sør-Irland, like utenfor byen Limerick. Her kan du drive med de samme aktivitetene som på Ashford Castle. En helg på slottet (fre-søn) inkludert frokost og en åtteretters middag koster 240 euro per person. Hopper du over middagen, koster det 130 euro per person for to overnattinger (kun i januar).Dromoland Castle (6. plass med 89,5 av 100 poeng)
Som de to overstående er dette et slott som i dag fungerer som hotell. Her er det også golfbane og spa. Du kan ri, hilse på jaktfalkene, eller bare gasse deg med utsøkt mat og vin i restauranten. Slottet ligger et stykke nordvest for Limerick. En helg (fre-søn) for to personer med frokost og en middag inkludert koster 310 euro per person.

Mount Juliet Hotel(8. plass med 87,6 av 100 poeng)
En herregård som ligger i Kilkenny sørøst i Irland. Hotellet er mindre enn de overnevnte, men har egen golfbane og spa, og tilbyr ridning, laksefiske, bueskyting, og lerdueskyting. Her kan du overnatt og spise en frokost for så lite som 149 euro for to personer.

Sheen Falls Lodge (14. plass med 86 av 100 poeng)
Denne herregården ligger vakkert til i Irlands sørvestlige hjørne, et stykke vest for Cork. Også her kan du øve deg på golfslagene på hotellets egen bane, du kan ri hester, spille tennis, ta en spabehandling, fiske, prøve deg på lerdueskyting osv. Nå i vinter tilbys en pakke med overnatting, irsk frokost og en halvtimes indisk hodemassasje i spaet til 119 euro per person.

Ritz-Carlton Powerscourt (15. plass med 85,9 av 100 poeng)
Dette hotellet ligger på Irlands østkyst, like utenfor Dublin, ved foten av Wicklow Mountains. Det ser gammelt ut, men er faktisk ganske nytt. Det ligger imidlertid på eiendommen til Powerscourt Estate, og denne herregården er et fint turmål for gjestene. Ellers har hotellet golfbane og spa, og en Gordon Ramsey-restaurant. En natt i dobbeltrom med frokost koster 215 euro for to personer.

Waterford Castle (19. plass med 82,1 av 100 poeng)
Dette golfhotellet ligger i et slott på en egen øy utenfor byen Waterford i Irlands sørøstlige hjørne. Slottet er lite, og har bare 19 rom, men ved golfbanen ligger det feriehus med tre til fire soverom som leies ut. Ellers kan gjester gå turer på øya, drive lerdueskyting eller prøve seg med buen, gå i spaet eller spille tennis. To netters overnatting med frokost og én middag koster 149 euro per person.


Heller Dublin enn London? Her er vår konklusjon

Fakta:

Ryyanair har direkterute til Dublin fra Rygge, mens SAS og Norwegian flyr fra Gardermoen. Herfra er det enklest å leie bil og kjøre til hotellet du har valgt deg. Irland er ikke så stort, men regn med at det tar 3-4 timer å kjøre om hotellet ligger i sørvest eller på vestkysten.

Mer info om Irland som reisemål finner du her: Discover Ireland

Vil du heller til Middelhavet? Her er lekre hoteller du kan velge mellom

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer