Dette er Europas beste turistby

Lisboa får skryt for atmosfære og sjel.

Slik er utsikten over byen fra Castelo de Sao Jorge. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Slik er utsikten over byen fra Castelo de Sao Jorge. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Skal du på storbyferie i år bør du vurdere den portugisiske hovedstaden. Lisboa er kåret til Europas beste turistby i sterk konkurranse med ni andre kjente storbyer.

Det er European Consumers Association som har foretatt kåringen. Juryen mente Lisboa på en god måte har klart å "bevare sin sjel og kulturelle rikdom". Dermed stakk byen av med seieren foran Barcelona, London, Bilbao, København, Amsterdam, Berlin, Praha, Lyon og Helsingfors.

Kanskje har du allerede besøkt byen, men for flertallet av nordmenn er Lisboa ukjent territorium. Lisboa er en vakker by som ligger spredt på syv forskjellige åser. Best overblikk får du fra Castelo de Sao Jorge. Ellers er byen full av små spisesteder som serverer lokale spesialiteter som bacalao og sardiner. Portugisisk vin er i verdensklasse, og et glass rødvin på en fadoklubb er en god idé. Fado er en portugisisk musikksjanger som gjerne kalles Lisboas blues.

Flere tips? Sjekk vår Storbyguide til Lisboa

Disse turistene sammenligner feriebildene sine fra Lisboa. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen
Disse turistene sammenligner feriebildene sine fra Lisboa. Foto: Hans Kristian Krogh-Hanssen Vis mer


En byferie i Lisboa kan også kombineres med strandferie eller noen dager på golfbanen. Portugal har ikke bare flotte strender langs Algarvekysten. Du trenger ikke reise langt utenfor Lisboa for å finne gylne sandstrender.

24 km utenfor Lisboa ligger dessuten byen Sintra, som står på Unescos verdensarvliste. Den er full av vakre bygninger fra romantikken på 1800-tallet.

Les mer om Lisboa og se vår bildespesial her: Røffe Lisboa

På nett: Visit Lisboa

Vi bryr oss om ditt personvern

dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer