Bagasjeregler på flyet

Dette er forbudt i flybagasjen

Ikke alt kan pakkes i innsjekket bagasje.

UT Å REISE? Skal du pakke ting i håndbagasje, eller bagasjen du sjekker inn? Og er det lov å ha med på flyet i det hele tatt? Foto: NTB Scanpix
UT Å REISE? Skal du pakke ting i håndbagasje, eller bagasjen du sjekker inn? Og er det lov å ha med på flyet i det hele tatt? Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vet du hva du kan ha med deg i bagasjen, og lurer du innimellom på om hårsprayen eller kameraet skal i håndbagasjen eller innsjekket bagasje?

Vi har laget en oversikt som hjelper deg på vei.

EU og EØS har felles bagasjeregler, men flyselskapene og tollmyndigheter i ulike land kan ha andre begrensninger på hva du kan ta med, så sjekk alltid flyselskapet du skal reise med og landet du skal reise til.

Du finner også en rekke regler og veiledninger på Luftfartstilsynets sider.

Flytende

Har du irritert deg over at du må helle ut colaen av flasken før sikkerhetskontrollen, men kan ta med deg selve flasken? Årsaken til dette er en hendelse i 2006, der britisk etteretning oppdaget at terrorister transporterte flytende eksplosiver i brusflasker på fly.

Som hovedregel er det derfor ikke lov å ha med flytende væske gjennom sikkerhetskontrollen. Du kan imidlertid ta med noe væske, forutsatt at beholderne rommer mindre enn 100 milliliter pr stykk, og at beholderne får plasseres i en gjennomsiktig pose på maks 1 liter. Posen kan du ta med hjemmefra, men de finnes også ved sikkerhetskontrollen på de fleste flyplasser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer