Corona-regler for private sammenkomster

Dette er forskjellen på coronareglene

Coronaråd - eller regel? Det er utfordrende å henge med på alle reglene. Samtidig er det greit å være klar over denne forskjellen.

CORONAREGLER FOR PRIVATE SAMMENKOMSTER: Du SKAL ikke ha private arrangement med flere enn 10 personer. Samtidig BØR du ikke ha besøk av flere enn fem - eller færre, i kommunene med de strengeste tiltakene. Foto: NTB
CORONAREGLER FOR PRIVATE SAMMENKOMSTER: Du SKAL ikke ha private arrangement med flere enn 10 personer. Samtidig BØR du ikke ha besøk av flere enn fem - eller færre, i kommunene med de strengeste tiltakene. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De fleste har fått med seg statsminister Erna Solbergs brudd på smittevernreglene i forbindelse med egen 60-årsfeiring.

Selv mener hun at den første feiringen - på restaurant, kan være et brudd på covid-19-forskriften, mens sushimiddagen på leid leilighet kun vil være snakk om et brudd på nasjonale anbefalinger, ifølge Dagbladet.

Forvirret? Det er nemlig en stor forskjell på regelbrudd og brudd på anbefalinger.

Her forklarer vi forskjellen:

Dette sier reglene

Dinside har allerede forklart hvilke regler som gjelder for privatpersoner som ønsker å samles under coronapandemien.

Her er det to ting man skal være klar over:

Regelen om maksimalt ti personer i private sammenkomster på offentlig sted står beskrevet i covid-19-forskriften. Dette er et regelverk, som ved brudd kan straffes med bøter eller i verste fall fengsel.

Rådet om å ikke ha flere enn fem gjester i hjemmet, som gjelder privatbolig, hage/uteplass eller fritidsbolig, er en anbefaling.

Helsedirektoratet forklarer på egne nettsider at «anbefalingen er faglig normerende og et hjelpemiddel for å ta forsvarlige valg som fremmer god praksis, kvalitet og likhet innenfor folkehelsen og for helsetjenesten. Anbefalingen er ikke rettslig bindende».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer