Dette er mat

Grønnsakskunst.

"Liberty leading the vegetables", en parodi på "Liberty Leading the People" av  Eugene Delacroix. Foto: Artnet.com
"Liberty leading the vegetables", en parodi på "Liberty Leading the People" av Eugene Delacroix. Foto: Artnet.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den kinesiske kunstneren Ju Duoqi koker, sylter eller tørker grønnsakene slik at de får det perfekte utseendet hun ønsker, før hun setter dem sammen til et bilde. Etter at hun har avfotografert kunstverket, tilbereder hun et måltid av maten, og spiser den.

Verkene selges for mellom 1.500 og 2.000 dollar per stykk, som tilsvarer fra 10.376 til 13.835 norske kroner per bilde.

Vi smakstester eksotiske frukter

Slik gjør du det lett å leve sunt

Den kinesiske kunstneren har laget matkunst av mange forskjellige kjente malerier, som Mona Lisa av Leonardo da Vinci og Marilyn Monroe av Warhol.

De stilles nå ut for publikum i utstillingen The Vegetable Museum på Paris Beijing Photo Gallery i Beijing. Utstillingen åpnet 23. november, og løper til 24. januar 2009.

Parodiene på verdenskjente malerier lages av tofu, kål, ingefær, koriander, søtpoteter og andre typiske matvarer innenfor kinesisk matlaging. Etter noe digital manipulasjon, er kunstverket klart.

Kanskje dette kan inspirere til en rikere grønnsakshverdag?

Matvett - slik behandler du maten for å unngå sykdom

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer