Rasteplasser

Dette er minstekravet

Dårlige forhold ved rasteplassen? Da kan du melde fra.

RASTEPLASS: Det er Statens vegvesen som drifter og vedlikeholder rasteplassene langs riks- og europaveiene. Her fra E6 i Troms. Foto: Jarle Wæhler/Statens vegvesen
RASTEPLASS: Det er Statens vegvesen som drifter og vedlikeholder rasteplassene langs riks- og europaveiene. Her fra E6 i Troms. Foto: Jarle Wæhler/Statens vegvesen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Fellesferien nærmer seg med stormskritt, men mange har allerede gått i ferie. Selv om regjeringen og myndighetene i andre land har som smått begynt å åpne landegrensene med færre begrensninger, er det en god del nordmenn som belager seg på norgesferie også denne sommeren.

For mange er den ultimate ferien å reise og utforske Norge med bilen, og når man kjører lengre turer er det viktig med gode pauser underveis. I Norge finnes det hundrevis av rasteplasser som tar imot bilister som trenger en dopause, et sted å nyte nista eller strekke litt på beina.

Liv Østedal, sjefingeniør i Statens vegvesen transport og samfunn, forteller til Dinside at rasteplassene er tilrettelagt for dem som trenger en pause og ikke for å campe over lengre tid.

Driftes av Statens vegvesen

I Norge er det Statens vegvesen som har ansvar for å drifte og vedlikeholde riks- og europaveiene. Det inkluderer generell renhold av rasteplassene, tømming av avfall og renhold av toalettene, forteller Jørn Steinar Simonsen, seniorrådgiver i Drift og vedlikehold i Statens vegvesen, til Dinside.

- Renhold av selve rasteplassene (asfalten) inngår i som en del av driftskontraktene som Statens vegvesen har med utførende entreprenører. Disse rengjøres sommerstid ved behov og da spesielt om våren hvor sand/grus etter vintervedlikehold fjernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dinside er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer